Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șoferii celor trei mașini înzăpezite pe drumul închis de pe Transalpina s-au ales cu permisele de conducere suspendate pentru 60 de zile

Publicat

soare

După ce au solicitat intervenția echipajelor pentru situații de urgență pentru că au rămas înzăpeziți pe Transalpina, trei conducători auto care nu au respectat restricţia privind circulaţia pe un drum închis temporar, au fost sancţionaţi contravenţional iar ca şi măsură complementară, permisele de conducere le-au fost suspendate pentru 60 de zile.

Joi, 2 ianuarie 2014, ora 15.00 , Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 67 C, în zona Tărtărău, comuna Şugag, 3 autovehicule înmatriculate în judeţul Argeş, având la bord mai multe persoane, au rămas blocate în zăpadă în timp ce se deplasau dinspre Răşinari, judeţul Sibiu spre judeţul Vâlcea.

Citiți și:

UPDATE | Trei mașini de teren au rămas înzăpezite în zona Șureanu: Șase adulți și un copil, deblocați de jandarmi și Salvamont

O echipă de jandarmi montani din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba a reuşit să deszăpezească cele 3 autovehicule în care se aflau 6 adulţi şi un minor, acestea fiind întoarse din drum, toţi ocupanții fiind în afara oricărui pericol.

Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că cei 3 conducători auto au ignorat indicatoarele rutiere de informare cu sectorul de drum închis circulației publice pe care este inscripționat faptul ca din data de 15 noiembrie, DN67C, este închis circulației publice, continuându-şi drumul spre judeţul Vâlcea.

Cei 3 conducători auto au fost sancţionaţi contravențional, în conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 , iar ca măsură complementară le-au fost reţinute permisele de conducere, în vederea suspendării, pe o perioadă de 60 de zile.

Pentru a evita astfel de situaţii, poliția recomandă tuturor conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze în legătură cu condiţiile de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată şi să respecte indicatoarele rutiere şi indicaţiile poliţiştilor de la rutieră.

„Reamintim că în conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă (între 510 şi 680 lei) iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile”, au transmis polițiștii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. românul

    vineri, 03.01.2014 at 15:01

    Atenție…..Transalpina nu e un drum….este drum național pentru care toți plătim roviniete și care ar trebui întreținut și dezăpezit….nu inchis….nu plătim roviniete pentru drumuri închise. Cnadr ar trebui să-și facă treaba, că nu-i plătim să țină drumurile închise. Dacă nu sunt în stare ar trebui să renunțe și la rovinietă pentru Transalpina, să-l facă drum comunal. Avem domeniu schiabil la Șureanu, avem cabane și pensiuni la Poarta Raiulul și Luncile Prigoanei și drumurile sunt în stare jalnică sau închise. Între Obârșia Lotrului și Oașa ar putea circula turiști dinspre și către Voineasa sau Petroșani….sau nu se vrea asta? Mai bine dăm amenzi turistului pentru incapacitatea CNADR de a gestiona situația….vina este a noastră că acceptăm ca pe banii nostri să primim amenzi în loc de servicii de calitate

  2. gica contra

    vineri, 03.01.2014 at 17:43

    Dar de unde crezi ca sunt platite echipajele de interventie care i-au deszapezit, nu tot din buzunarul nostru? Daca as putea, eu as refuza ca din impozitele noastre sa fie platita actiunea de salvare. Ii salvam si pe urma le punem in brate o factura, uita frate, prostia atat te costa.
    Asta este problema noastra a romanilor, nu stim care suntem mai destepti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax