Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șoferii devin „ochii din trafic” ai polițiștilor. Cum ar putea fi amendați conducătorii care încalcă legea. Care este condiția

Publicat

camera bord

Șoferii devin „ochii din trafic” ai polițiștilor. Conducătorii auto care sunt filmați cu o cameră de bord sau cu telefonul când încalcă legea în trafic ar putea fi amendați, prevede un proiect de ordonanță publicat recent în dezbatere publică.

Potrivit acestuia, șoferii vor putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Asta ar putea contribui la reducerea numărului de accidente, cred specialiștii din Ministerul de interne.

Dacă modificarea va fi votată, șoferii vor putea fi sancționați pe baza imaginilor trimise de alți șoferi, sau de pe camerele video instalate pe drumuri. Proiectul poate fi consultat AICI

Ideea proiectului constă în aceea că toți participanţii la traficul rutier pot fi „ochii poliției” și pot raporta cazuri scandaloase de nerespectare a regulilor rutiere.

Șoferii devin „ochii din trafic” ai polițiștilor. Care este condiția

Pentru ca reclamația bazată pe înregistrarea video să fie luată în calcul, șoferii care au realizat filmarea trebuie să dea o declarație pe propria răspundere că acele probe video nu au fost modificate.

Experții de la Ministerul Afacerilor Interne consideră că măsura va contribui la reducerea semnificativă a numărului de încălcări rutiere și de accidente.

România, pe primul loc în UE la accidente mortale

Conform celor mai recente date Eurostat, România este în continuare pe primul loc în UE la numărul de accidente mortale.

În fiecare zi, câteva cinci oameni își pierd viața pe șoselele din țata noastră. Sunt 86 de decese anual la un milion de locuitori, dublu față de media UE.

80% dintre victime sunt bărbați, iar pe categorii de vârstă, cele mai multe decese se înregistrează la categorii de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani.  Cele mai multe astfel de accidente grave se înregistrează pe șoselele din orașe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    marți, 16.04.2024 at 20:20

    ,,România pe primul loc la accidente mortale în UE”. Păi cum naiba să nu fii când tu faci școala de șoferi și nu știi să citești. Colac peste pupăză îți obții permisul și din prima.Acest lucru este semn de întrebare ( adică ? pentru neștiutorii de carte ). Ajută-ne Doamne !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax