Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Șoferii din România se organizează în vederea unui protest masiv împotriva prețurilor la carburanți. Când ar putea avea loc

Publicat

Șoferii din România se organizează pe Facebook în vederea unui protest de amploare împotriva scumpirii carburanților. Prețurile la motorină au ”sărit” de mai multe zile de 9 lei pe litru, iar cele la benzină nu sunt departe. 

Pe un grup de pe rețeaua de socializare, peste 220.000 de utilizatori și-au anunțat participarea în aproape toate județele. 

Citește și Va ajunge prețul carburanților la 10 lei/ litru? Răspunsul ministrului Energiei. Care va fi mecanismul reducerii cu 50 de bani

Evenimentul ar urma să aibă loc joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00.

„E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele! Este imposibil și inadmisibil că într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă țoață lumea și să stabilim ce și când vom face.

La 121 de dolari pe baril este imposibil că prețul să depășească 9 lei/litri (unde jumătate din acești bani merg către stat).

Prețurile la carburanți au crescut enorm în ultimele luni, în România. Sunt afectate atât firmele (nu doar cele de transport) cât și populația.

Trendul este unul mondial, fiind înregistrate creșteri importante la pompă inclusiv în țările care în mod tradițional erau cunoscute pentru prețurile mici la combustibili.

Comparativ cu luna trecuta, prețul mediu al unui litru de benzina s-a majorat în iunie cu 7,2%, ceea ce înseamnă că prețul unui plin de 50 de litri costă astăzi cu 28 lei mai mult decat în urmă cu 30 de zile.

La motorină, prețul mediu a crescut cu 2,8%, ceea ce înseamna că un plin costă astăzi cu 12 lei mai mult.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    luni, 13.06.2022 at 14:55

    Faceți câte proteste doriți. Nu ați înțeles până în prezent că nu veți fii luați în seamă.SUNTEȚI PREA MICI !!!

  2. Gogu

    luni, 13.06.2022 at 16:05

    Într – o colonie de mîna doua, prețurile le stabilesc stăpînii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax