Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șoferii disciplinați, arși la buzunar. Noua lege RCA îi penalizează tocmai pe conducătorii auto care nu au daune

Publicat

Noua lege RCA nemulțumește pe toată lumea, de la clienți, brokeri și service-uri, la firme de asigurare și ASF. Modificările cuprind o clauză care îi face pe șoferii disciplinați, care nu au nicio daună timp de patru ani, să plătească pentru RCA cu 16% mai mult decât în prezent.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a modificat sistemul bonus /malus prin reducerea numărului de clase de bonus și echivalarea claselor ce beneficiau de bonusuri cuprinse între 35% și 50% (B9-B14) cu clasa B8, cea mai mare în noul sistem, la care bonusul maxim va fi de 32%, potrivit Profit.ro.

La presiunile organizațiilor patronale din transporturi, sistemul bonus/malus a fost modificat în așa fel încât cele două categorii să conțină un număr egal de clase. Această modificare, care pentru cine nu analizează atent sistemul poate părea în avanatajul șoferilor, aduce, de fapt, dezavantaje importante, mai ales șoferilor care nu provoacă accidente, adică grosul asiguraților.

Vezi şi Noutăţi RCA din 23 decembrie: Cum se aplică reduceri, reguli pentru sistemul bonus-malus la asigurarea obligatorie auto şi alte detalii pentru şoferi

Este o nouă modificare impusă de transportatori care nemulțumește pe toată lumea, de la clienți, brokeri și service-uri la firme de asigurare și ASF.

Primul efect direct al schimbării de legislație este că bonusul maxim (adică reducerea de preț) obținut de șoferii care nu comit accidente va fi de 34% aplicat la tariful de bază, față de 50% cât este în prezent. Practic, șoferii care conduc aceeași mașină, fără să aibă daune timp de patru ani, vor plăti pentru RCA cu 16% mai mult decât în prezent.

„Este o modificare fără nicio noimă, impusă de transportatori, care în loc să aducă beneficii consumatorilor aduce, dimpotrivă, dezavantaje. Culmea, sunt penalizați tocmai șoferii care nu au daune”, comentează, pentru Profit.ro, Cristian Muntean, președintele ASSAI, organizația reprezentantivă a service-urilor.

sursa: realitatea.net, digi24.ro, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax