Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șoferii Uber și Bolt ar putea folosi banda specială destinată transportului public. Proiect

Publicat

Șoferii care lucrează pentru companii de ride sharing, cum sunt Uber sau Bolt, ar putea folosi banda specială destinată transportului public, aşa cum se întâmplă în cazul taximetrelor.

Propunerea este menționată într-un proiect de lege inițiat de către deputatul USR Filip Havârneanu.

“Prin folosirea benzilor de circulaţie pe care administraţiile locale le-au pus la dispoziţie autobuzelor sau troleibuzelor, am putea preveni aglomeraţia sau ambuteiajele. Putem lua în calcul mai puţină tensiune în trafic determinată de blocaje şi presiunea timpului. Pe de altă parte, eliminăm discriminarea care există între şoferii clasici de taxi şi cei la Uber sau Bolt, întrucât ei practică, în definitiv, acelaşi tip de servicii. Contribuim de asemenea şi la creşterea mobilităţii urbane“, arată inițiatorul proiectului, potrivit ziare.com.

Potrivit acestuia, proiectul a fost gândit ţinând cont de jurisprudenţa europeană.

A amintit o decizie a Curţii Europene de Justiţie care prevede că activităţile de transport de tip urban desfăşurate prin intermediul platformelor digitale sunt asimilate serviciilor de transport şi nu serviciilor de comerţ online.

Taxiuri cu capacitate mai mare de patru locuri

Parlamentarul USR anunţă de asemenea că a iniţiat un alt proiect, prin care sunt permise în trafic taxiuri cu capacitate mai mare de patru locuri.

”Dorim să redefinim taxiul ca <autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum nouă locuri, inclusiv locul conducătorului auto, sau autovehicul de transport de mărfuri cu o masă maximă totală autorizată care nu depăşeşte 3,5 tone, care, pe baza autorizaţiei taxi, poate executa transport de persoane, mărfuri sau bunuri în regim de taxi>.

Este justificat acest proiect pentru că, adesea apar grupuri mai mari de patru persoane care au nevoie să utilizeze simultan un taxi, de la serviciu sau de la aeroport, iar taximetriştii, în prezent, nu pot lua mai mult de patru persoane în maşină, pentru că ar încălca normele legale în vigoare“, a menționat parlamentarul USR.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax