Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șoferii vor avea acces online la istoricul sancțiunilor primite de la Poliția Rutieră. Care sunt propunerile

Publicat

Un proiect de lege adoptat de Senat prevede posibilitatea ca șoferii să poată consulta online istoricul sancțiunilor primite de la Poliția Rutieră.

Conducătorii auto vor avea acces la aplicația Poliției unde sunt înregistrate sancțiunile.

„Poliţia Română va asigura accesul titularului permisului de conducere la istoricul sancţiunilor sale privind regimul circulaţiei pe drumurile publice pe baza unui cont creat de acesta în aplicaţia informatică reglementată prin Ordinul ministrului Afacerilor de Interne 141/2014 privind evidenţa permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie”, se arată în proiect, potrivit G4Media.

Șoferii vor putea vedea datele și va putea fi descărcat un certificat în format electronic.

În prezent, șoferii pot avea acces la istoricul sancțiunilor doar la cerere, la sediul Poliției Rutiere din județul unde se află în evidență.

Propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL, PSD, USR şi UDMR

„Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este absolut necesară în condiţiile în care, potrivit legislaţiei rutiere, la cumulul a cel puţin 15 puncte de penalizare conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul.

Poliţia rutieră deţine evidenţa tuturor sancţiunilor aplicate conducătorilor auto şi aceştia nu au, în prezent, acces direct la toate sancţiunile pe care le-au primit de a lungul timpului, atât în cazul amenzilor, cât şi în cazul punctelor de penalizare”, precizează inițiatorii.

Pentru acest proiect, votul final va fi dat la Camera Deputaților.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax