Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șoferii vor putea raporta online problemele de pe autostrăzi și drumuri. Aplicație dezvoltată de stat

Publicat

Șoferii vor putea raporta online probleme de siguranță rutieră constatate în trafic, pe autostrăzi sau drumuri naționale. Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN), din cadrul CNAIR dezvoltă o aplicaţie.

Prin OG 3/2022, ”administratorul punctului național de acces (CESTRIN – n.r.) realizează un sistem național pentru raportarea voluntară, accesibil online tuturor utilizatorilor drumurilor, pentru a facilita colectarea detaliilor privind evenimentele transmise de utilizatorii drumurilor și de vehicule și a oricăror altor informații legate de siguranță care sunt percepute de cel care informează ca fiind un pericol real sau potențial pentru siguranța infrastructurii rutiere”.

Noul „sistem național pentru raportarea voluntară” va fi „nouă aplicație ce trebuie dezvoltată”, potrivit CNAIR, citată de HotNews.ro.

Practic șoferii români ar putea avea la dispoziție o aplicație dedicată accesibilă și de pe telefon prin care să poată raporta problemele de pe drumuri.

În baza celor semnalate, șoferi ar putea primi confirmări oficiale, iar sesizările ar urma să fie trimise spre rezolvare către autoritatea sau direcția responsabilă de respectivul sector de drum, mai arată sursa menționată.

Șoferii vor putea raporta probleme precum gropi în carosabil, lipsa unor indicatoare, marcaje sau parapete, vehicule pe contrasens, zone cu accident nesemnalizate.

Deocamdată, sistemul de raportare online va fi dezvoltat pentru rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale, dar ar putea fi extins și la cele județene, prin parteneriate locale.

AICI, harta proiectelor de infrastructură (autostrăzi, drumuri naționale) din țară.

AICI, harta parcărilor

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eu

    joi, 17.02.2022 at 00:51

    Degeaba,exista si pe Alba Iulia asa ceva si la 90% din problemele raportate se dau raspunsuri de 2 lei,fara termene exacte de remediere,uneori se arunca vina de la unii la altii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax