Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șoferița care a provocat accidentul de la Alba Iulia a condus 43 de kilometri sub influența alcoolului, inclusiv pe autostradă

Publicat

Șoferița care a provocat accidentul de la Alba Iulia, pe strada Toporașilor, condusese sub influența alcoolului circa 43 de kilometri, inclusiv pe autostradă, înainte de evenimentul rutier. Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a anunțat că în cazul ei au fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În urma accidentului din 22 octombrie, de la intersecția străzilor Toporașilor cu Fântânele din Alba Iulia, a fost rănită atât șoferița, cât și bărbatul care conducea cealaltă mașină implicată.

Femeia avea alcoolemie de 1,76 în aerul expirat, respectiv 3,61 g/l alcool pur în sânge la prima probă recoltată și de 3,38 g/l alcool pur în sânge la a doua probă, potrivit precizărilor Parchetului. Aceasta este din Blaj și are 34 de ani.

Cum s-a produs accidentul

Procurorii au transmis că ”H.E.M., deși se afla sub influența băuturilor alcoolice (..), a condus autoturismul marca Audi A6 (…), nu a respectat semnificația indicatorului Oprire a pătruns în intersecție fără a acorda prioritate și a intrat în coliziune cu autoturismul marca Mercedes Benz (…) condus regulamentar de P.A.

Vezi UPDATE FOTO-VIDEO: ACCIDENT la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit, pe strada Toporașilor

În urma accidentului rutier, H.E.M. a fost transportată la spital, fiind diagnosticată preliminar cu traumatism toracic. P.A. s-a prezentat ulterior la Secția Primiri Urgențe din cadrul U.P.U. Alba, cu traumatism membru superior drept”.

A condus peste 40 de kilometri, sub influența alcoolului

Reprezentanții Parchetului mai notează că ”traseul urmat de inculpată este localitatea Mănărade – Alba Iulia, în principal pe autostrada A 10, iar în Alba Iulia pe o arteră principală (str. Alexandru Ioan Cuza), rezultând că aceasta a condus sub influența băuturilor alcoolice o distanță semnificativă (aproximativ 43 km), pe drumuri cu regim mare de viteză, la oră cu trafic intens, cu o valoarea deosebit de ridicată a alcoolemiei. A provocat un accident rutier soldat cu avarierea autoturismelor implicate și rănirea celor doi conducători auto. Aceste elemente imprimă faptei un grad ridicat de periculozitate”.

Prin urmare, ”la data de 23.10.2024, față de numita H.E.M. s-a dispus prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, punerea în mișcare a acțiunii penale.

La propunerea organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia – Biroul Rutier, procurorul a apreciat că se impune și luarea față de H.E.M. a măsurii controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 23.10.2024 și până la data de 21.12.2024, inclusiv.

Luarea de măsuri preventive are ca scop asigurarea bunei desfășurări a procesului penal, împiedicarea sustragerii inculpaților de la urmărirea penală sau judecată, precum și prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni. Aceste măsuri nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, potrivit surselor citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate