Connect with us
Publicitate

AIUD

Șoferiță din Alba, testată pozitiv pentru un drog rar, vândut și în România. A fost trimisă în judecată de magistrații din Aiud

Publicat

O substanță psihoactivă care se regăsește într-un drog rar comercializat în România, a fost descoperită în organismul unei tinere din Alba, după testele de laborator la medicină legală.

Mai exact tânăra a fost oprită în trafic de polițiștii ruteri, iar după ce a fost testată cu aparatul drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru mai multe substanțe. 

Însă, după prelevarea de probe biologice, rezultatele au fost mai clare și tânăra avea prezentă în organism, respectiv în sânge și în urină substanța Cathinonă.

În data de 9 octombrie 2023, dosarul în care tânăra are calitatea de inculpat a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară și va fi judecat pe rolul Judecătoriei Aiud.

Mai exact, tânăra conducea un autoturism în noaptea de 26 ianuarie 2023. La un moment dat, în jurul orei 1.03, a fost oprită pe raza orașului Teiuș pentru un control de rutină.

Aceasta a fost testată cu aparatul drug test, rezultând semnalări pozitive la consumul T2A, MET, T3ABZP și T3B AMP, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare a fost condusă la Spitalul de Urgență din Alba Iulia, unde i-au fost recoltate probe biologice din sânge și urină.

În urma analizelor de laborator, a reieșit că tânăra avea în organism urme de Cathinonă.

Cathinona este o substanță activă care se regășteste în drogul khat, sau derivate din acesta. Este un drog relativ nou pe piața din Europa. Acesta a fost adus din Africa, iar primele semne că a ajuns și în România au fost în 2015, când procurorii DIICOT au interceptat mai multe colete în care se afla drogul.

Momentan dosarul pentru infracţiunea de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe nu a primit un prim termen de judecată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax