Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şoferul care a provocat accidentul mortal pe DN1, la ieşire din Aiud, a fost arestat preventiv. A condus sub influenţa alcoolului

Publicat

Bărbatul în vârstă de 47 de ani din Aiud care a provocat accidentul produs în noaptea de marţi spre miercuri pe DN1, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa a fost arestat preventiv. Acesta este cercetat penal după ce a condus sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii Serviciului Rutier Alba l-au reţinut, miercuri, pe Ştefan Tiberiu B., de 47 de ani, din municipiul Aiud, care, în noaptea de 10/11 decembrie, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului, a provocat un accident rutier în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa.

După producerea accidentului, șoferul s-a supus doar unei recoltări de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzând recoltarea celei de-a doua probe. Potrivit rezultatelor de laborator, acesta avea o concentraţie alcoolică în sânge de 1,8 g/l alcool pur în aerul expirat (pentru singura proba de sânge recoltată).

În sarcina acestuia a fost reţinute infracţiunile de ucidere din culpă, refuz de recoltare de probe biologice de sânge şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Miercuri, B.S.T. a fost prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Aiud şi instanței de judecată care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile.

Reamintim că accidentul s-a petrecut în momentul în care şoferul din Aiud nu a dat prioritate unui autocamion, la intrarea pe o stradă secundară spre Rădeşti. În urma impactului, camionul a fost proiectat pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu un TIR. Şoferul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Cluj Napoca, şi-a pierdut viaţa.

În urma testărilor alcoolscop, pentru B.S.T. a rezultat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citeşte şi ACCIDENT mortal pe DN1, la ieşire din Aiud spre Teiuş, provocat de un şofer sub influenţa alcoolului. Impact între un autoturism şi 2 TIR-uri

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mihai

    joi, 12.12.2013 at 23:59

    felicitari , acolo e locul, in inchisoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax