Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul din Alba care a ucis trei tineri pe DN1 la Sântimbru, lăsat în libertate. Eroarea care l-a scos din arest

Publicat

Tânărul din Alba, judecat în cazul accidentului grav de pe DN1 la Sântimbru, în urma căruia alți trei tineri au murit, a fost lăsat în libertate, potrivit unei decizii a instanței din decembrie 2023.

Acesta este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi ucidere din culpă.

Decizia a fost luată de instanță în urma unei contestaţii formulate, în termenul legal, de acesta. Instanţa superioară a constatat că verificarea măsurii preventive ar fi trebuit să aibă loc cu două zile mai devreme.

Ultima zi în care verificarea măsurii preventive putea avea loc era 12 decembrie. Măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpat, ulterior prelungită şi menţinută succesiv, înceta astfel de drept în data de 13 decembrie 2023, potrivit sursei citate.

Decizie a Tribunalului Alba din 14 decembrie

”(…) admite contestația formulată de contestatorul P. Eduard. N, împotriva Încheierii penale 273/7.12.2023, pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Alba Iulia în dosarul nr. 8455/176/2023/a1.2,

  • pe care o desființează în integralitate.

(…) constată că măsura arestului preventiv dispusă față de inculpat în prezenta cauză prin Încheierea nr. 15/2023, pronunțată în dosarul nr. 6364/176/2023 de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia (ulterior prelungită și menținută succesiv),

  • a încetat de drept în data de 13.12.2023.

Constată că inculpatul a fost pus în libertate în data de 10.12.2023.

În temeiul art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”.

Motivarea instanței

Din motivarea instanţei Tribunalului Alba, obţinută de Agerpres, reiese că în şedinţa din 14 decembrie se afla pe rol soluţionarea contestaţiei formulate de inculpat împotriva încheierii penale pronunţate în data de 7 decembrie de Judecătoria Alba Iulia.

Atunci, instanţa a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile.

Perioada urma să se calculeze de la data rămânerii definitive a încheierii penale.

La termenul din 7 decembrie, Judecătoria Alba Iulia verifica din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpat.

Procurorul nu s-a opus măsurii arestului la domiciliu. Parchetul nu a depus contestaţie împotriva deciziei respective. A depus însă inculpatul contestație.

Detaliul din procedură

Completul de judecători de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Alba a reţinut că, potrivit legislaţiei,

  • „măsurile preventive încetează de drept la expirarea termenelor prevăzute de lege sau stabilite de organele judiciare ori la împlinirea duratei maxime prevăzute de lege”.

De asemenea s-a reţinut că

  • „în tot cursul procedurii de cameră preliminară, judecătorul de cameră preliminară, din oficiu, verifică periodic, dar nu mai târziu de 30 de zile
  • dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii arestării preventive şi a măsurii arestului la domiciliu sau dacă au apărut temeiuri noi, care să justifice menţinerea acestor măsuri”.

Ultima verificare a măsurii preventive dispuse faţă de inculpat a avut loc în 13 noiembrie 2023, potrivit motivării Tribunalului Alba.

„Ultima zi în care verificarea măsurii preventive putea avea loc a fost 12.12.2023 (termen de 30 de zile) (…). Cum contestaţia formulată de inculpat în data de 9.12.2023 este suspensivă de executare, iar instanţa de control judiciar s-a pronunţat în data de 14.12.2023 asupra căii de atac, rezultă că măsura preventivă a încetat de drept începând cu data de 13.12.2023.

(…) Având în vedere aceste considerente (…), se va admite contestaţia formulată de contestatorul … împotriva Încheierii penale 273/07.12.2023 (…), care va fi desfiinţată în integralitate. (…) se va constata că măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpat în prezenta cauză prin Încheierea nr. 15/2023 (…), (ulterior prelungită şi menţinută succesiv), a încetat de drept în data de 13.12.2023”, se precizează în motivarea instanţei.

CITEȘTE ȘI: Eduard Norbert, șoferul din Alba care s-a urcat beat la volan și a ucis trei tineri, trimis în judecată. Zeci de rude cer daune

Va fi un dosar foarte complex, deoarece 23 de persoane, rude ale băieților uciși cer daune. De asemenea sunt foarte mulți martori care vor fi audiați.

Eduard s-a urcat beat la volan și a ucis trei tineri

Citește și VIDEO: Trei tineri UCIȘI de un șofer beat, pe DN 1, la Sântimbru într-un GRAV ACCIDENT RUTIER. Șoferul are 19 ani

Reamintim că Eduard a provocat un accident rutier, un adevărat carnagiu, în noaptea de 26 spre 27 august, noapte  în care trei tineri și-au pierdut viața. Este vorba despre trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

La testarea cu etilotestul a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vezi și FOTO VIDEO: IMAGINI de la locul tragediei din Alba unde trei tineri au fost UCIȘI de un șofer beat, într-un GRAV ACCIDENT RUTIER

Mai exact, victimele acestuia sunt Bogdan Stinea un tânăr de 17 ani, Patrick Adrian un tânăr de 25 de ani, și Daniel Doru un tânăr de 18 ani, toți din Sântimbru Fabrică.

Vezi și VIDEO: Primele imagini filmate imediat după tragedia din Alba, unde trei tineri au fost uciși de un șofer beat. ATENȚIE CONȚINUT SENSIBIL

Accidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30. Cei trei tineri făceau parte dintr-un grup de 6 persoane, grup care se deplasa pe marginea drumului către benzinăria din Sântimbru.

Citește și VIDEO Cine sunt cei trei tineri uciși de un șofer beat în accidentul rutier din Alba. Ce spun familiile victimelor despre tragedie

Cei trei au fost spulberați sub ochii prietenilor lor. Pe șosea au rămas bucăți din corpurile victimelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Vasile Vasile

    joi, 18.01.2024 at 09:23

    procurorul de caz, care nu știe să calculeze și să numere zilele, trebuie să primească un spor de muncă grea. Și încă ceva pentru puțină școală.

  2. Raul Z

    joi, 18.01.2024 at 19:09

    Oare bere ia oferit , sa aibe si ce bea cat e liber si poate un bolid sa mai conduca baut !

    merita procurori si judecatori prime si pensi speciale de fraieri :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax