Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul unui BMW care a lovit un bărbat din Alba Iulia pe trecerea de pietoni, condamnat. Ce greșeală a făcut pietonul

Publicat

Un șofer a fost recent condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia, după ce în urmă cu doi ani a provocat un accient rutier. Accidentul rutier a avut loc pe Calea Moților din oraș. 

Mai exact accidentul a avut loc pe o trecere de pietoni, dinspre zona Stadion, înspre centrul orașului. 

În data de 13 decembrie 2023, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o decizie în primă instanță.

Cum s-a produs accidentul

Accidentul s-a petrecut la data de 15 iunie 2021, în jurul orei 16:17. Atunci, ”în timp ce conducea autoturismul marca BMW, nu a acordat prioritate de trecere și a accidentat-o pe persoana vătămată, angajată în traversarea străzii în calitate de pieton, prin loc marcat corespunzător, acesta din urmă suferind astfel leziuni corporale ce au necesitat, pentru vindecare, un număr de 120-130 de zile de îngrijiri medicale”, au concluzionat magistrații.

Pietonul lovit după ce a fost testat cu etilotestul a rezultat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ce au constatat experții care au analizat accidentul rutier

Din declarațiile celor doi, ”rezultă o culpă comună, caracterizată de asigurarea superficială în momentul deplasării pe carosabil la nivelul trecerii de pietoni adecvat semnalizate, respectiv la momentul traversării străzii, ce a determinat finalmente acroşarea pietonului”, au reținut judecătorii.

Pietonul s-a asigurat și a pătruns pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător, dar nu a observat autoturismul condus de inculpat, deși nu a avut alte preocupări în timpul mersului și s-a deplasat la pas normal.

Șoferul se deplasa cu viteza de aproximativ 28 km/h, acționând sistemul de frânare al autoturismului cu aproximativ 5 metri înainte de locul acroşării, în momentul în care a observat persoana vătămată, care se afla deja pe banda a doua a sensului de mers.

Primul contact dintre autoturismul marca BMW și persoana vătămată a avut loc între bara din față a vehiculului, în zona dintre plăcuța de înmatriculare și far, și membrul inferior stâng al bărbatului.

Apoi, cel din urmă s-a răsturnat pe capota autovehiculului, care s-a oprit imediat după impact, inerţia aruncând persoana vătămată de pe capotă, lovindu-se de partea carosabilă.

Asupra evitării accidentului rutier, expertul a arătat că inculpatul a avut posibilitatea de a observa pietonul încă din momentul angajării acestuia în traversarea drumului public, putând așadar lua măsuri pentru a preveni coliziunea, dacă nu ar fi văzut cu întârziere persoana vătămată, se arată scris în raportul de expertiză.

Decizia judecătorilor

Șoferul a fost condamnat la 9 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cu amânare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nicu

    miercuri, 20.12.2023 at 18:53

    i-auzi!? asigurare superficiala. invatati bizonii de la volan sa reciteaasca legislația rutiera. în apropiere de treceri pentru pietoni, intersecții și treceri la nivel cu calea ferata se reduce viteza pana la reducerea oricărui pericol bla bla bla. majoritatea accelerează.
    unii merita sa fie legați de scaun când rabla lor e in presa de la fier vechi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax