Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Softul pentru înscrierea copiilor la şcoală a fost blocat, luni dimineaţa. Vezi cum s-a simțit defecțiunea în județul Alba

Publicat

Softul Ministerului Educaţiei pentru înscrierea copiilor în clasele pregătitoare s-a blocat, luni dimineaţa. Părinţii care au mers la şcoli să-şi înscrie copiii au trebuit să aştepte până la remedierea problemei, anunţată de oficialii MEC în jurul amiezii.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Tudorel Urianu, a informat, în jurul amiezii, că s-a remediat problema care a apărut la sistemul informatic, astfel că părinţii îşi pot înscrie copiii în clasa pregătitoare şi clasa I. Acesta a spus că firma care se ocupă de sistemul informatic este „Siveco”. În cursul nopţii, au fost înregistrate două căderi de tensiune, la ora 2.00 şi la ora 4.00, „din cauza cărora s-a spart hardul”, a afirmat Urianu pentru Mediafax.

Acesta a precizat că de la ora 5.00 reprezentanţii companiei au lucrat pentru transferarea datelor de pe hardul spart pe un altul.

Într-un comunicat, Enel Muntenia precizează că nu au fost semnalate căderi de tensiune în zona serverelor şi în perioada amintită. Detalii, aici.

Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, consideră că ministrul Educaţiei ar trebui să-i penalizeze pe cei responsabili de blocarea softului folosit pentru înscrierea în clasa pregătitoare, subliniind că aceasta este o „greşeală impardonabilă”. Potrivit liderului sindical, peste 400 de mii de părinţi au aşteptat înscrierile pe o aplicaţie care nu mergea. Înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa I au început luni şi durează până în 16 martie.

La Şcoala cu clasele I-VIII „Vasile Goldiş” din Alba Iulia, prima zi de înscrieri în clasa I şi pregătitoare nu a fost una aglomerată. Până la ora 12.00 s-au înregistrat aproximativ 5 copii, pentru clasa I, toţi din circumscripţia şcolară. Programul de înscrieri a fost stabilit, luni, pentru orele 10.00-13.00, însă părinţii care doresc să îşi înscrie copii la şcoală o pot face chiar şi în afara acestui orar, până la orele 17.00-18.00.

La această şcoală sunt arondaţi 48 de elevi pentru clasa I şi 32 pentru clasa pregătitoare. În final, aceste cifre se pot schimba, întrucât, potrivit unor surse neoficiale, există părinţi care şi-au făcut mutaţie de domiciliu în zona şcolii, pentru a fi cât mai siguri că vor obţine un loc într-o clasă a acesteia.

La Şcoala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, programul de înscrieri a început, în prima zi, la orele 13.00 şi va dura până la orele 17.00. În zilele care urmează, înscrierile se vor putea face între orele 11.00-17.00. Într-o oră şi jumătate de la începerea programului, au fost înmatriculaţi 8 copii, 6 în clasa I şi 2 în clasa pregătitoare, iar alte 6 mămici aşteptau la coadă. Din zona şcolii „Avram Iancu” au fost recenzaţi 52 de copii pentru clasa I şi 26 pentru clasa pregătitoare. Cu toate acestea, şi-au anunţat preferinţele pentru această şcoală părinţii a 86 de copii de clasa I, iar aici a fost aprobată înfiinţarea a doar două clase I şi două pregătitoare, ceea ce a generat nemulţumirea unui număr semnificativ de părinţi.

Copiii care nu vor mai avea loc în clasele şcolii pe care o doresc vor fi nevoiţi să revină la şcoala din cartierul în care locuiesc. În cazul în care mai rămân locuri în clasele şcolii dorite, copiii vor putea fi înscrişi în etapa a III-a a calendarului înscrierilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax