Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Solicitările pentru programul Prima casă au crescut cu 40 la sută, în prima jumătate a anului. Peste 20.000 de garanţii emise pentru credite

Publicat

prima casa 2 În primul semestru al acestui an, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat peste 21.000 de garanţii Prima casă, cu 40 la sută mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Reprezentanții FNGCIMM au transmis că incertitudinile generate de dezbaterile publice şi ulterior de adoptarea dării în plată au determinat creşterea semni­fica­tivă de la începutul aces­tui an a numărului de soli­citări de garantare în cadrul programului Prima casă.

„În con­tinuare, potrivit solici­tărilor formulate de către finanţatori, necesarul de garantare în cadrul progra­mului rămâne la un nivel foarte ridicat“, au comentat reprezentanţii FNGCIMM.

De la inițierea programului Prima casă, acum 7 ani, au fost acordate peste 200.000 de garanţii, reprezentând un volum total de garantare de peste 15 miliarde lei, aferent unor finanţări în valoare de aproximativ 30 miliarde lei.

Programul Prima Casă a fost principalul motor al creditării ipotecare în ultimii ani. Stocul de credite ipotecare, atât în lei, cât şi în euro, ajungea la finalul lunii iunie la echivalentul a 55,6 miliarde lei, potrivit datelor BNR.

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax