Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Solidaritatea Sanitară: Bugetarii, victime ale manevrei politice numită transferul contribuţiilor

Publicat

Salariaţii din sectorul bugetar sunt principalele victime ale manipulării politice numită „transferul contribuţiilor”, fiindcă acesta va anula creşterea salariilor bugetarilor cu 25%, transformând-o într-o mare „scamatorie politică”, afirmă reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară.

„În baza seriilor de analize efectuate asupra impactului legii salarizării, Federaţia Solidaritatea Sanitară constată public că salariaţii din sectorul bugetar sunt principalele victime ale manipulării politice numită transferul contribuţiilor. Dovada cea mai simplă o constituie faptul că mutarea contribuţiilor va anula mult trâmbiţata creştere a salariilor bugetarilor cu 25%, transformând-o într-o mare scamatorie politică, scopul acesteia constituindu-l dorinţa de a genera iluzia respectării programului de guvernare”, se menţionează într-un comunicat transmis Agerpres.

Sindicaliştii transmit că transferul contribuţiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului înseamnă de fapt adoptarea a două măsuri ce constituie exact „inversul promisiunilor electorale vândute prin intermediul programului de guvernare”: modificarea definiţiei salariului de bază şi creşterea impozitării generale asupra salariului.

„Falsificarea politică a noţiunii de salariu nu poate fi prezentată ca o creştere salarială. Indiferent de acuzaţiile unora dintre politicieni, majoritatea salariaţilor sunt mai competenţi în calcule matematice decât ei. Considerăm greu de înţeles tăcerea complice a multora dintre federaţiile din sectorul bugetar în faţa acestei manevre politice care afectează interesele tuturor bugetarilor. O grevă generală a sectorului bugetar este sancţiunea firească ce ar trebui aplicată politicienilor aflaţi la guvernare care încearcă impunerea acestei agende fiscale ce intră în totală contradicţie cu angajamentele pe şi le-au asumat faţă de salariaţi. Mulţumim confederaţiilor sindicale pentru că au înţeles să se alăture luptei declanşate de Federaţia Solidaritatea Sanitară încă din prima parte a acestui an împotriva transferului contribuţiilor! În acest moment credem că există doar două variante oneste: fie o creştere reală a salariilor bugetarilor cu 25% fie recunoaşterea incapacităţii de a onora o promisiune electorală fără acoperire (cu consecinţa politică firească). În ambele cazuri este necesară renunţarea la transferul contribuţiilor. Soluţia n-o constituie distorsionarea realităţii pentru a o face să se potrivească cu programul de guvernare, aşa cum încearcă Guvernul, ci adecvarea actului de guvernare la structura realităţii”, mai spun reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară.

C.N.S.L.R. — Frăţia a anunţat joi începerea procedurilor în vederea declanşării grevei generale în economia naţională, sindicatul fiind nemulţumit în principal de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax