Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Credite de consum cu dobândă zero. Vezi ce bănci oferă posibilităţi de finanţare pe baza parteneriatelor cu retaileri

Publicat

Evoluţia situaţiei economice şi a celei financiare din ultimul timp a pus presiune şi pe activitatea băncilor, care mai găsesc cu greu clienţi care să se încadreze pentru contractarea unui credit. Fie că majoritatea populaţiei are deja sume împrumutate de la instituţii bancare, fie că nu au venituri care să le permită să acceseze anumite tipuri de produse financiare, ca să nu mai punem la socoteală fluctuaţia cursului valutar şi condiţiile piperate de dobândă, în unele cazuri, toate acestea pot fi considerate factori care au determinat băncile să-şi adapteze oferta şi să vină cu soluţii mai mult sau mai puţin noi. Este şi cazul creditelor cu dobândă zero, pe baza parteneriatelor cu retaileri.

Dacă doriţi să cumpăraţi un televizor, un frigider, un laptop, materiale de construcţii, mobilă ori aveţi nevoie de servicii medicale în clinici sau v-ar prinde bine o şedinţă de înfrumuseţare, aveţi la dispoziţie oferta cardurilor de credit cu dobândă zero. Pe baza parteneriatelor cu retailerii, dobânda pentru acest credit este plătită de către aceştia, interesaţi fiind de atragerea de clienţi, astfel că beneficiarii soluţiei financiare nu au de suportat acest cost.

Mai multe bănci care operează pe piaţa românească au încheiate parteneriate de finanţare cu reţele de magazine cum sunt Altex, Domo, Flanco, Media Galaxy sau eMAG, dar şi cu Mobexpert, Elvila, Staer, Praktiker, Baumax, anumite clinici private sau policlinici, saloane de înfrumuseţare şi altele.

Cu ajutorul unui card de credit, clientul plăteşte suma pentru produsul sau serviciul achiziţionat în rate, de la 6 până la 20, cu dobândă zero. Acesta poate fi ridicat fie de la sediul băncilor, fie chiar din magazine, care au departamente de soluţii de finanţare. Aveţi nevoie de adeverinţa tip de venit, disponibilă online, pe site-urile băncilor, fişa fiscală pe anul precedent, copie de pe actul de identitate şi, după caz, factura de utilităţi. Primiţi o limită de credit de circa trei salarii nete.
Băncile care oferă acest tip de produs sunt BCR, Banca Transilvania, Credit Europe, Garanti, BCR, Raiffeisen, Alpha Bank şi Bancpost, care furnizează un card de credit cu ajutorul cărora pot fi cumpărate produse de la mai mulţi retaileri. În cazul BRD, există un tip de card pentru fiecare magazin partener (card co-branded). UniCredit Ţiriac are încheiat parteneriat doar cu Baumax şi Cora,  pentru perioadele de promoţii.

Alte oferte de credite de consum

O altă soluţie este accesarea unui credit de nevoi personale, fără garanţii, pe o perioadă de maxim 5 ani. Oferta cea mai atractivă aparţine la acest segment Băncii Transilvania şi OTP Bank
Pentru o sumă contractată de 10.000 de lei la Banca Transilvania, de exemplu, pe o perioadă de un an, rata lunară este de 879 lei, cu DAE de 10,5%. În cazul OTP Bank, pentru aceeaşi sumă, rata este de 891.5 lei, DAE 13.3%.

Sursa: www.capital.ro

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax