Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Soluția lui Florin Cîțu pentru majorarea salariilor cu 300 de lei. Suma ar rezulta din reducerea unei contribuții la stat

Publicat

Fostul premier Florin Cîțu a prezentat două soluţii pentru ca românii să fie mai bine remunerați, dar și pentru a combate inflația. Într-o postare pe o reţea de socializare, preşedintele PNL spune că în cazul în care CAS s-ar reduce de la 25 la 20%, măsura ar aduce în buzunarele românilor aproximativ 300 de lei. În plus reducerea TVA-ului ar tempera inflaţia.

Soluţiile lui Cîțu prezentate pe Instagram:

  • 1. Reducerea contribuţiilor – mai mulţi bani în buzunarele românilor.
  • 2. Reducerea TVA – temperează inflaţia”

Ulterior, pe Facebook a precizat că „pregătisem această măsură și putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2022”. El a menționat apoi că „reducerea TVA ajută BNR în lupta cu inflația și ajută creșterea economică”.

Iar cu privire la creșterea salariilor, Cîțu a dat ca exemplu, tot pe Instagram, „reducerea CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”. CAS este contribuția pentru asigurări sociale (pensie).

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), în luna noiembrie 2021, ultima pentru care există date, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 5.944 lei, cu 171 lei mai mare decât în luna octombrie 2021. Salariul mediu nominal net în România este în acest moment de 3.645 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    luni, 14.02.2022 at 14:07

    DAR PANA la „pregatisem aceasta masura si putea sa intre in vigoare de la 1 iulie 2022 „, Noi CE Facem Matu Citu-LE, Citim INFLATIA pe ” Instagram ” si, ein zvei, Inflatia Scade cu 5% ????????????????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax