Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Soluţia ministrului Justiţiei pentru penitenciarele aglomerate: Evazioniștii ar putea scăpa de închisoare dacă dau banii înapoi

Publicat

inchisoare

inchisoareDai înapoi ce ai furat, scapi de pușcărie. Aşa vrea să rezolve ministrul Justiţiei, Raluca Prună, problema suprapopulării penitenciarelor. Potrivit acesteia, specialiștii din Ministerul Justiției lucrează la modificarea legii astfel încât cei care au făcut evaziune fiscală să scape de pușcărie dacă plătesc integral produsul infracțiunii și, astfel, să dispară supraaglomerația din închisori.

„La nivel de legislaţie, urmează să decidem ca pentru anumite infracţiuni economice, de exemplu pentru evaziunea fiscală, unde de altfel se lucrează la modificarea legii, să ne asigurăm că în măsura în care se plăteşte prejudiciul în integralitate şi se dă înapoi produsul infracţiunii nu se mai antrenează o pedeapsă penală care să conducă la suprapopularea penitenciarelor şi la ţinerea persoanei în custodia statului cu nişte costuri pentru societate”, a spus Raluca Prună într-un interviu la Radio România Actualităţi.

„Cred că, dacă îi lăsăm pe oameni liberi, deci le luăm înapoi ce au furat şi îi lăsăm să muncească, împreună cu o lecţie amară – mi-ai furat banii, ţi i-am luat înapoi şi trebuie să o iei de la un moment zero -, există premisele ca aceşti oameni să muncească în mod corect”, a mai explicat ministrul Justiţiei.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax