Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Soluţie pentru „racordarea” Cugirului la autostradă: Finanţare din fonduri europene într-un proiect la ADR Centru

Publicat

Finanţarea nodului rutier de la Cugir din fonduri europene este considerată una dintre cele mai rapide metode de finalizare a căii de ieșire de pe Autostrada Orăștie-Sibiu. Pe perioada de finanţare 2014-2020 ar urma să fie depus un proiect pentru lucrările nodului rutier de la Cugir. Vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, a declarat vineri că drumurile judeţene care se „înţeapă” în cele două autostrăzi ce vor tranzita judeţul Alba sunt eligibile şi finanţabile. Însă, potrivit lui Roman, până la recepţia finală a lucrărilor de la Autostrada Orăştie – Sibiu, nodul rutier de la Cugir, care permite ieșirea de pe autostrada Orăștie-Sibiu, nu poate fi făcut.

La începutul lunii mai, într-o vizită în Alba Iulia, fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova anunţa că accesul pentru Cugir la autostrada Orăștie-Sibiu va fi finalizat în doi ani. Vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman spune că „ne vor prinde sărbătorile din 2020-2030 dacă vom aştepta după ei”, motiv pentru care au fost purtate discuţii cu preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel şi directorul ADR Centru, Simion Creţu adespre finanţarea din fonduri europene a nodului rutier de la Cugir.

„Pe perioada de finanţare 2014-2020 vom depune un proiect, întrucât sunt eligibile şi finanţabile DJ-urile care se <înţeapă> în cele două autostrăzi care vor tranzita judeţul Alba, culoarul IV şi Sebeş-Turda. Aşteptăm un răspuns din partea domniilor lor (reprezentanţii Ministerului Transporturilor, CNADNR – n.r.) pentru că termenele s-au amânat de vreo 3-4 ori şi pe tronsonul III şi, dacă nu îl avem, vom depune către ADR Centru soluţia pentru ieşirea şi coborârea la autostrada de la Cugir”, a declarat Florin Roman.

Soluţia pentru acest nod rutier este formulată deja într-un proiect, care este 100% finanţabil din fonduri europene pe perioada 2014-2020, potrivit sursei citate. De asemenea, tot din fonduri europene se vor putea pune la punct şi alte drumuri judeţene care fac legătura cu culoarul IV şi Sebeş – Turda.

Această cale de acces spre autostradă nu este importantă doar pentru oraşul Cugir, ci şi pentru judeţul Alba, pentru că – spune vicepreşedintele CJ Alba – „suntem unul dintre judeţele care în următorii ani vom avea două autostrăzi”.

Calea de ieșire de pe Autostrada Orăștie-Sibiu către Cugir a fost solicitată de mai mult timp de autorităţile locale şi judeţene, pentru a permite dezvoltarea economică în zonă.

În apropierea oraşului sunt două căi de acces de pe autostradă, una la 7 km și alta la 14 km de Cugir.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. blaga

    vineri, 01.08.2014 at 15:54

    si alba iulia la ce distanta e de autostrada?????????
    astia din cugir au 2 iesiri, una chiar la 7 km…si vor una speciala????????????????????????????????????????????????????????
    eu zic sa se faca autostrada prin cugir cu iesire la fiecare imobil din oras…sa poata tot omul sa iasa din casa direct pe autostrada ce naiba….

  2. clark

    luni, 04.08.2014 at 07:53

    Lasa mai oamenii sa aibe acces direct de la ei. Ce comentariu e asta?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax