Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SOLUȚII pentru funcționarea piețelor agroalimentare, în municipiile și orașele din Alba. Ce măsuri au propus autoritățile

Publicat

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și al producătorilor agricoli locali, duminică, 8 noiembrie, la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba a fost organizată o întâlnire cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Alba și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba, în prealabil, fiind contactați toți primarii din municipiile și orașele județului Alba în care funcționează piețe agroalimentare în regim permanent.

Scopul discuțiilor a fost acela de a identifica măsurile ce pot fi aplicate la nivelul fiecărei piețe agroalimentare din județ în vederea asigurării accesului producătorilor agricoli în aceste spații, precum și asigurarea posibilității cetățenilor de a continua să se aprovizioneze cu produse alimentare de la producătorii locali, în contextul punerii în aplicare, începând cu data de 9 noiembrie, a unor măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei COVID – 19.

Au fost propuse și dezbătute o serie de măsuri, cum ar fi:

– rabatarea pereților exteriori în cazul piețelor închise, acolo unde este posibil;

– mutarea meselor alocate producătorilor agricoli în spații publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea piețelor, cu restricționarea accesului auto în zonele respective;

– organizarea unor piețe volante în aer liber, pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

„Doresc să le mulțumesc primarilor, care au făcut eforturi deosebite pentru a asigura condițiile necesare funcționării piețelor agroalimentare, venind astfel în sprijinul cetățenilor și totodată a producătorilor agricoli. Suplimentar măsurilor stabilite, administratorii piețelor agroalimentare vor reduce numărul standurilor de vânzare și vor limita numărul de persoane prezente în același timp în incinta pieței. De asemenea, se vor organiza fluxuri separate pentru persoanele care intră în piața agroalimentară, respectiv părăsesc respectiva piață, precum și triajul observațional atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători”, precizează prefectul Nicolae Albu.

Reamintim faptul că pentru prevenirea răspândirii virusului SARC –Cov-2, pe lângă măsurile menționate anterior este necesară respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară, precum: purtarea măștii de protecție atât de către comercianți, cât și de către cumpărători; purtarea mănușilor de către comercianți, păstrarea distanței fizice de minim 1,5 metri, dezinfecția periodică a spațiilor și tarabelor; etc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax