Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Soluţii pentru solicitanţii de fonduri europene. Aplicaţia electronică pentru depunerea proiectelor va fi îmbunătăţită. Precizări de la MFE

Publicat

calculator

calculator Ministerul Fondurilor Europene încearcă să îmbunătăţească modul de funcţionare a sistemului electronic MySMIS 2014, prin care se depun proiecte pentru finanţare UE, după ce mai mulţi solicitanţi s-au plâns, în mod repetat, de blocajele platformei. De săptămâna viitoare, va fi disponibilă o versiune îmbunătăţită a aplicaţiei.

Ministerul precizează că, în urma numeroaselor sesizări primite privind modalitatea greioaie de încărcare a proiectelor în modulul Cerere de Finanțare din MySmis, a decis joi:

– să permită completarea secțiunii de resurse umane prin uploadarea unui CV în format PDF

– să permită încărcarea unei singure fișe de post pentru poziții similare în secțiunea de Resurse Umane

– să permită completarea bugetului într-un format offline și uploadarea ulterioară în sistem.

Joi au fost operate împreună cu STS modificări în sistem pentru a permite aceste îmbunătățiri, motiv pentru care sistemul a fost inoperabil o oră în jurul prânzului.

Ministerul încearcă să găsească și alte soluții de fluidizare (de exemplu: salvarea automată a progresului în completarea proiectului),

”Am spus la preluarea mandatului și am repetat că nu sunt mulțumit de modul în care a fost gândit acest modul, realizat fără a se lua în considerare nevoile beneficiarilor. Dată fiind întârzierea generală în dezvoltarea MySmis (despre care am informat în raportul de activitate), resursele de reparare a modulului au fost limitate. Îmi cer din nou scuze beneficiarilor pentru probleme și sper că simplificarea părții de resurse umane și de buget să elimine blocajele principale. Vă asigur că nu vor fi cazuri de proiecte configurate și nedepuse”, a declarat ministrul Cristian Ghinea.

„Prin acţiunile întreprinse în ultima perioadă, s-a realizat deja o ameliorare a situaţiei, iar în acest moment există în teste o versiune îmbunătăţită a aplicaţiei, care estimăm că va fi disponibilă utilizatorilor luni, 12.09.2016”, a declarat, vineri, la solicitarea HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea.

Sistemul electronic MySMIS este realizat de STS şi Ministerul Fondurilor Europene.

surse: fonduri-ue.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax