Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Soluţii pentru sprijinirea micilor afaceri. Finanţare simultană din mai multe programe cu fonduri europene pentru IMM, un proiect la MFP

Publicat

IMM Un sistem prin care să fie posibilă finanţarea simultană a unor mici afaceri din mai multe programe sau axe de fonduri europene este în lucru la Ministerul Fondurilor Europene. De asemenea, alt proiect vizează crearea unei bănci de dezvoltare a statului, pentru finanţarea IMM-urilor în vederea obţinerii cofinanţărilor pentru proiectele europene.

De exemplu, un om de afaceri la început de drum ar putea să ia bani europeni în noul ciclu financiar 2014-2020 simultan din Programul Operaţional Capital Uman (noul POSDRU) şi din Programul Operaţional Competitivitate, a spus ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, într-un interviu acordat Hotnews.

Ar fi soluţii pentru tinerii care vor să înceapă o afacere şi care reclamă lipsa finanţării pentru start-up.

Deocamdată, nu a fost găsită o soluţie pentru a nu mai cere firmelor mici să vină cu scrisori de garanţie bancară pentru accesarea fondurilor UE, pentru că, în lipsa acestora, statul roman şi-ar asuma riscuri bugetare în proiectele europene ale IMM-urilor.

Nica a mai arătat ca Guvernul lucrează în prezent la crearea unei bănci de dezvoltare a statului, pe structura Eximbank, pentru finanţarea IMM-urilor în vederea obţinerii cofinanţărilor pentru proiectele europene, însă proiectul întâmpină dificultăţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax