Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șomaj tehnic: Peste 20.000 de beneficiari în județul Alba. Au fost făcute plăți de peste 12 milioane euro. Măsurile în vigoare

Publicat

ajofm alba sediu

În județul Alba, din 16 martie și până în prezent, au fost făcute plăți în valoare de peste 12 milioane euro, ce reprezintă indemnizații pentru cei cu contracte suspendate – șomaj tehnic. În total, au fost mai mult de 20.000 de beneficiari, a anunțat Alin Ignat, secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit sursei citate, plățile au fost făcute în urma actelor normative implementate de Ministerul Muncii, începând cu 16 martie, privind schema de sprijin pentru șomajul tehnic, atât pentru angajați, cât și pentru cei cu contracte de activitate sportivă, drepturi de autor sau profesii liberale.

La nivel național, au fost plătite, prin ANOFM și ANPIS, 2,4 miliarde de lei, în cazul celor cu contracte de muncă suspendate și peste 600 milioane de lei, în cazul profesioniștilor care își desfășoară activitatea prin intermediul PFA-urilor, întreprinderilor individuale sau prin alte forme de muncă, precizează Ignat.

În județul Alba, au fost plătite indemnizații în cuantum total de peste 12 milioane de euro, celor peste 20.000 de beneficiari din județul Alba.

În țară, peste 1,8 milioane de angajați și profesioniști din România au beneficiat de sprijin de la stat, până la începutul lunii iunie, iar plățile continuă în această perioadă pentru solicitările aferente lunii mai.

La inițiativa MMPS, șomajul tehnic a fost prelungit pentru toate domeniile în care autoritățile mențin restricții, urmând ca cei care revin în activitate să beneficieze de o serie de măsuri active, mai transmite secretarul de stat.

Cea mai importantă dintre acestea este susținerea a 41,5% din cheltuiala salarială cu angajații care revin din șomaj tehnic, măsură ce se aplică pentru o perioadă de trei luni. Pentru a accesa aceste fonduri, angajatorii trebuie să facă dovada plății salariilor angajaților și a contribuțiilor aferente, să depună o cerere la AJOFM-uri, iar decontarea se va face în termen de 10 zile de la depunerea documentelor doveditoare.

De asemenea, în cazul angajării tinerilor între 16-29 de ani sau a persoanelor peste 50 de ani, care nu au un loc de muncă, angajatorii primesc 50% din salariul acestora, dar nu mai mult de 2500 de lei, pentru o perioadă de 12 luni, având obligația menținerii raporturilor de muncă pentru încă 12 luni.

Alin Ignat spune că, în ce privește celelalte plăți prin AJOFM și AJPIS – alocații, indemnizații pentru creșterea copilului și alte prestații sociale – acestea s-au efectuat fără întârziere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax