Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şomerii din Alba vor primi gratuit telefoane mobile şi cartele prepay

Publicat

Câteva mii de şomeri din judeţul Alba vor primi gratuit cartele prepay şi telefoane mobile pentru a fi sunaţi şi anunţaţi despre locurile de muncă vacante. „Oferta” face parte dintr-un proiect european în valoare de 3,7 milioane de euro, este aplicată în judeţele Alba şi Cluj şi este destinată unui număr de 10.000 de şomeri.

Proiectul se numeşte „Call Center” şi va fi inaugurat pe 1 august la Cluj. Începând din această săptămână, cei 14 angajaţi ai Call Center-ului vor ţine legătura atât cu angajatorii care anunţă vacantarea unui post, cât şi cu şomerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Pentru derularea proiectului, AJOFM Cluj a primit în urma unui parteneriat cu un operator de telefonie mobilă 30.000 de minute şi 5.000 de SMS-uri lunar. Deasemenea, şomerii vor putea fi anunţaţi şi în cazul în care va fi organizată o bursă a locurilor de muncă.

Datele colectate arată că peste 90% dintre şomeri au un număr de telefon, 60% au telefoane mobile, iar restul au telefon fix sau pot fi sunaţi pe terminalele montate în sediile primăriilor.
Aparatura pentru Call Center-ul de la Cluj a costat 15.000 de euro. Cei 14 angajaţi, care se ocupă de gestionarea relaţiei cu şomerii sunt  absolvenţi de studii superioare şi vor câştiga un salariu net lunar de 500 de euro.

În evidenţele AJOFM Alba figurau, la începutul lunii iunie, un total de 13.233 şomeri, dintre care: 6.352 indemnizaţi si 6.881 neindemnizaţi.

Rata şomajului, la nivelul judeţului  este  de 7,24%, Alba aflându-se între primele zece judeţe din România ca număr de şomeri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristi

    luni, 01.08.2011 at 06:19

    Asta e inca o prostie facuta sa scoata cineva bani de pe proiecte europene. Daca scrie clar mai sus ca 90% din someri au cartela si banuiesc ca daca ai cartela sau numar de telefon mobil ai si un telefon.
    Asa e la noi.. dati cu banii pe geam si vedem cine ii prinde.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax