Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SONDAJ: 53% români nu ar merge la vot, la alegerile europarlamentare. În cazul unui referendum, 68% ar fi de acord cu proiectul minier Roşia Montană

Publicat

Potrivit unui sondaj al Sociopol realizat în perioada 23-26 august, 53% dintre respondenţi susţin că nu vor merge la vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European. Referitor la proiectul Roşia Montană, 68% au răspuns că acesta ar trebui să fie promovat de autorităţi.

Rezultatele sondajului realizat de Sociopol arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, 39% din cei care s-ar prezenta la urne ar vota cu PSD, 20% cu PNL şi 17% cu PDL. Pe următoarele locuri s-ar clasa PP-DD cu 7%, UDMR cu 6%, Mişcarea Populară şi PRM cu câte 3%, PC – 2%, alţii 3%.
Dintre respondenţi, 53% susţin că nu vor merge să îşi exercite dreptul constituţional, faţă de 35% care ar merge la vot sau 12% care nu ar fi în ţară.
În ceea ce priveşte opinia acestora privind proiectul de la Roşia Montană, 68% au răspuns că acesta ar trebui să fie promovat de autorităţi, iar 32% susţin că autorităţile ar trebui să se opună. Un procent de 87% au auzit despre acest proiect, potrivit rezultatelor sondajului. De asemenea, 73% cred că proiectul va fi promovat de autorităţi, iar 27% sunt de părere că acestea se vor opune.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.079 de persoane.

Precizăm că preşedintele Traian Băsescu a lansat ideea organizării unui referendum pentru proiectul Roşia Montană simultan cu europarlamentarele, declarând, luni, că este în continuare un susţinător al mineritului. Traian Băsescu susţine că promovarea prin lege a exploatării de la Roşia Montană este o dovadă de „laşitate” a Guvernului. Potrivit preşedintelui, trebuie deschis un dialog cu societatea pe tema proiectului exploatării de la Roşia Montană, iar el nu exclude posibilitatea de a convoca un referendum naţional pe această temă, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European din 2014.

Citește și: Politiciens d’Alba dans le Parlement Européen? Ce candidați ar putea avea PDL, PNL și PSD pentru europarlamentarele din mai

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vali

    luni, 02.09.2013 at 13:36

    Presupun ca sondajul a fost platit de RMGC 🙂

    • da

      marți, 03.09.2013 at 10:52

      da si eu cred la fel. marketing pana la sange.
      problema cea mai mare la RM e cu CIANURA. va fi cel mai mare lac din Europa care va ramane acolo sute de ani. daca vor face ca acest lac sa nu poata permite infiltrarea apei in sol (betonarea lui) si golirea lui ulterioara (se vor gasi metode), atunci e un proiect care ar putea functiona.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax