Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sondaj Alba24: Alba Iulia are de pierdut sau de câştigat? Merită să ne înscriem în cursa pentru Capitala Culturală Europeană?

Publicat

Alba Iulia ar putea deveni Capitală Culturală Europeană în 2020. Cel puţin asta cred iniţiatorii acestui proiect curajos. S-a format şi un Comitet de Iniţiativă pentru a susţine şi atinge acest deziderat. Dar ce părere au albaiulienii despre această iniţiativă, cum percep cetăţenii acestui oraş şansele ca Alba Iulia să fie desemnată, chiar şi în 2020, Capitala Culturală a Europei? Merită să încercăm să ne angajăm în acestă luptă? Ce avem de pierdut dacă nu reuşim sau mai bine zis ce am putea câştiga, noi toţi locuitorii oraşului, judeţului, de pe urma acestei încercări? Este o luptă costisitoare sau este una care ne va aduce beneficii, indiferent de rezultat?

Pentru a afla răspunsul la toate aceste întrebări, Alba24 va provoacă la un nou sondaj de opinie. Cetăţenii sunt cei pe care i-am invitat să ne răspundă, cu responsabilitate, la 2 întrebări simple: Depunerea candidaturii pentru obţinerea statutului de Capitală Culturală Europeană va avea vreun efect pozitiv asupra oraşului? şi Credeţi că Alba Iulia are şanse să obţină statutul de capitală culturală europeană?

Dincolo de idealurile şi speranţele iniţiatorilor acestui proiect, este important să ştim cum văd cetăţenii oraşului şi chiar ai judeţului această campanie. În acest moment, putem spune că există şanse egale ca Alba Iulia să devină sau nu Capitală Culturală Europeană.

Iniţiatorii proiectului Alba Iulia Capitală Culturală în 2020 s-au lansat într-o campanie de informare a cetăţenilor prin mass-media, publicitare outdoor, Facebook,  pliante şi, mai nou, prin odorizante de maşini. Toate acestea pentru a obţine susţinerea locuitorilor pentru a legitima acest demers.

Iată cele două întrebări:

Depunerea candidaturii pentru obţinerea statutului de Capitală Culturală Europeană va avea vreun efect pozitiv asupra dezvoltarii orașului?

  • Da (84%)
  • Nu (13%)
  • Nu stiu (2%)
  • Total voturi: 596

Loading ... Loading ...

Credeți că Alba Iulia are șanse să obțină statutul de Capitală Culturală Europeană?

  • Da (63%)
  • Nu (31%)
  • Nu știu (5%)
  • Total voturi: 640

Loading ... Loading ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. maria

    joi, 13.10.2011 at 06:16

    Multumesc pentru acest sondaj… e si el important. Totusi, parerile cetatenilor trebuie formate si pe alte cai decat pliante informative, facebook, odorizante de masini??!!!! Promovarea internet este buna, pentru cei care au acces. Si cati platitori de taxe se pot mandri cu asa ceva?
    O concreta invitatie la participare prin intermediul asociatiilor, voluntariatului, scolilor… etc ar insemna un inceput de democratie participativa la acest proiect minunat care este CCE Alba iulia 2020. Locuitorii orasului (si nu numai) sunt resursele in fata carora acest proiect pare sa se abtina, cel putin cu ocazia primelor intalniri ale faimosului comitet. Poate dupa ce Alba iulia va fi aleasa capitala culturala europeana? Dar nu va fi prea tarziu? Ma intreb, asa.

  2. Roman Florin

    joi, 13.10.2011 at 09:51

    Maria ca sa se poata face asa ceva mai trebuie si vointa. Si implicare din partea tuturor, nu doar asa de fatada ca se dea bine in poza. Noi am facut ce am putut, de unii singuri. Toate aceste actiuni de promovare costa. Si nu folosim bani publici. Proiectul a fost promovat in presa, ziare, radiouri, tv si din acest motiv il cunosti si tu probabil, daca spui ca nu te informezi de pe net. Te rog frumos sa fi alaturi de noi si asteptam sa ne inviti la o asociatie sau la o intalnire cu cetatenii pentru a prezenta proiectul. Deocamdata tot ce s-a facut (ziare, radiouri, tv, out-door stradal, pliante, odorizante, FB) s-a facut exclusiv pe cheltuiala noastra. Asteptam si alti cetateni sa se implice, asa cum pot si cu siguranta vom avea mai multe sanse. Repet insa, nu prin declaratii prin presa dupa care se asterne linistea. Multumesc!

    • dirijer

      luni, 17.10.2011 at 18:02

      Asta e ceva de genu: Te invitam sa ne ajuti in aceasta campanie!
      -Noi cei din PNL am realizat aceasta campanie Pentru prosperitatea acestui oras,
      -Pana in 2020 va trebui sa ne ajuti si in alte campanii ca doar esti voluntar, nu?
      -Uite: Nu mai e mult si incepe campania electorala, Tot pe noi ne ajuti „doar esti voluntar”
      Disperare si in politica asta fratilor!!!

  3. maria

    vineri, 14.10.2011 at 08:13

    Multumesc pentru raspuns,

    M-as alatura cu mare placere grupului. Dar unde? Cum? CCE 2007 Sibiu a functionat foarte mult cu voluntariat. Principiul e foarte bun, pana la urma capitala asta culturala este a noastra, nu? As vrea sa particip cu mare placere la intalnirile grupului. Astept raspuns.

  4. Butnaru Nicu

    duminică, 16.10.2011 at 10:36

    Succes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax