Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24, ziua a 12-a: USL a urcat cu 2%, Mircea Hava şi Dumitrel au scăzut cu câte trei procente

Publicat

Alegerile din 2012 se prefigurează a fi cele mai dure și mai disputate, de când există democrație în România. Semnele se văd încă din acest an preelectoral, din încrâncenarea cu care partidele își dispută orice subiect care le poate aduce voturi. Vezi, la sfârșitul articolului, evoluția rezultatelor și modificările desfășurate de-a lungul perioadei de desfășurare a sondajului.

În Alba, alegerile vor fi poate chiar mai interesante decât cele la nivel naţional, pentru că, prin prisma rezultatelor de la alegerile precedente, judeţul este incontestabil fieful PDL-ului şi toată lumea este curioasă cât de mult vor fi “erodaţi” PDL-iştii locali de nefericita guvernare Boc. PNL şi PSD Alba vor încerca să profite de această erodare, pentru a putea câştiga mai multe locuri în consiliile locale şi în cel judeţean, dominate de ani buni de PD-L.

Cu toate aceste avantaje, reprezentanţii Uniunii Social Liberale din Alba vor trebui să lupte atât cu notorietatea liderilor Mircea Hava şi Ioan Dumitrel, cât şi cu proiectele acestora: Cetatea și drumurile judeţene. La rândul lor, cei doi lideri, pe lângă erodarea cauzată de prestaţia guvernamentală, vor fi nevoiţi să țină piept atacurilor unei coaliţii puternice la nivel local, cu ambiţiile unor foşti colegi de partid, cu tineri de genul liberalului Florin Roman, care nu prea au nimic de pierdut şi a căror atitudine agresivă față de liderii locali ai partidelor de guvernământ pot stimula declanșarea unor acţiuni duplicitare față de PDL, din partea unor primari de comune sau chiar a unor directori de instituții publice.

Ştim că toate partidele fac sondaje pe plan local. Mai ştim şi că aceste sondaje tind să fie subiective şi în favoarea celui care le comandă. De aceea, Alba24.ro vă propune un exerciţiu: din 3 în 3 luni, vom publica un sondaj care va sta pe site timp de 30 zile. În acest interval de timp, vă invităm să luaţi parte la sondaj şi să ne facem împreună o imagine asupra viitorului nostru politic.

UPDATE Vineri, 4 martie: În urma evoluţiilor în atitudinea politică declarată, referitor la alegerile locale şi având în vedere competiţia internă la nivelul USL Alba, observată în perioada ce coincide şi cu desfăşurarea sondajului nostru, am operat unele modificări. Astfel, din partea USL veţi observa numele candidaţilor Călin Potor (PNL) şi Ioan Dîrzu (PSD).

Alba24.ro își păstrează o atitudine echidistantă față de mediul politic local.

Pentru a nu “dilua” rezultatele, variantele de răspuns la întrebări includ doar partide şi politicieni activi în judeţul Alba şi potenţiali candidaţi.

Votul multiplu NU este posibil, pentru că sistemul nu permite 2 sau mai multe voturi de pe acelaşi IP. De aceea votul multiplu, de pe mai multe calculatoare, dintr-o instituție publică sau privată nu va fi posibil.

Pentru primul sondaj, vă propunem următoarele întrebări:

1. Dacă mâine ar fi alegeri locale, cu ce formațiune politică aţi vota?

2. Dacă mâine ar fi alegeri la Primăria Alba Iulia, cu cine aţi vota?

3. Dacă mâine ar fi alegeri la Consiliul Județean Alba, cu cine ați vota?

UPDATE ZIUA 3: Vă prezentăm situaţia votului după primele 3 zile. Mai sunt 27. S-a putut vota doar de pe un singur IP. Au fost dezavantajaţi cei din instituții publice şi firme private, unde, din cauza faptului ca programul nu permite decât votul de pe un singur IP, nu a putut vota decât un singur utilizator, cel care a fost primul. Același lucru se întâmplă și cu votul de pe un calculator aflat la domiciliul unui utilizator; acesta nu poate vota decât o singura dată. Dacă în familie sunt utilizatori cu păreri diferite, avantajul îl are cel care votează primul. S-a luat această măsură, chiar dacă atenuează din acuratețea rezultatelor, pentru a împiedica votul spam de pe un singur calculator sau de pe un grup de calculatoare aferente unui singur IP.

Iată rezultatele după trei zile de la deschiderea sondajului:

Pentru întrebarea 1) Dacă mâine ar fi alegeri locale, cu ce formațiune politică aţi vota?

USL – 48%

PDL – 35%

Alta – 8%

Partidul Poporului – 5%

UNPR – 2%

UDMR – 2%

Pentru întrebarea 2) Dacă mâine ar fi alegeri la Primăria Alba Iulia, cu cine aţi vota?

Potor sau Roman (USL) – 48%

Mircea Hava (PDL) -33%

Altul – 19%

Pentru întrebarea 3) Dacă mâine ar fi alegeri la Consiliul Județean Alba, cu cine ați vota?

Dumitrel (PDL) –  43%

Atanasiu sau Creţu (USL) – 40%

Altul – 17%


UPDATE ZIUA 7: Vă prezentăm situaţia votului după primele 7 zile. Mai sunt 23. Precizările de mai sus privind modalităţile tehnice de votare rămân valabile.

USL este în scădere cu două procente, candidatul USL la Primăria Alba Iulia, de asemenea, este în scădere cu 6 procente, Ioan Dumitrel, posibilul candidat la președinția Consiliului Județean rămâne constant în fruntea clasamentului pentru această secțiune. Cea mai mare creștere a înregistrat-o Mircea Hava, care a obținut, în ultimele 3 zile, șase procente.

Pentru întrebarea 1) Dacă mâine ar fi alegeri locale, cu ce formațiune politică aţi vota?

USL – 46%

PDL – 35%

Alta – 9%

Partidul Poporului – 6%

UNPR – 3%

UDMR – 1%

 

Pentru întrebarea 2) Dacă mâine ar fi alegeri la Primăria Alba Iulia, cu cine aţi vota?

 

Potor sau Roman (USL) – 42%

Mircea Hava (PDL) -39%

Altul – 19%


Pentru întrebarea 3) Dacă mâine ar fi alegeri la Consiliul Județean Alba, cu cine ați vota?

Dumitrel (PDL) –  43%

Atanasiu sau Creţu (USL) – 39%

Altul – 18%

 

UPDATE ZIUA 12:

De la începutul sondajului, până în ziua a 12-a, au fost înregistrate 1.193 de voturi. Reamintim că votul multiplu nu a fost posibil, prin urmare, fiecare utilizator a putut vota, pentru fiecare întrebare, doar o singură dată, de pe un IP. Vă prezentăm rezultatele înregistrate până în data de 4 martie 2011. Începând din această zi, la categoria candidaților USL vor fi făcute schimbări, Florin Roman fiind înlocuit cu Ioan Dîrzu, iar, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, iese din sondaj Simion Crețu, în locul acestuia intrând Ioan Florea. În concluzie, USL are în competiția pentru candidatura la Primăria Alba Iulia doi candidați, unul din partea PNL – Călin Potor și unul din partea PSD – Ioan Dîrzu, iar, la preşedinția CJ Alba, pe Teodor Atanasiu (PNL) și Ioan Florea (PSD).

Precizăm că, în data de 5 martie, Delegaţia Permanentă a PNL Alba a hotărât numirea oficială drept candidaţi din partea liberalilor a deputatului Călin Potor, pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia şi a deputatului Teodor Atanasiu, pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba.

Candidații finali din partea USL vor fi stabiliți în urma unui sondaj care va avea loc, probabil, în luna mai a.c. Iată rezultatele sondajului până la data de 4 martie 2011, după 12 zile:
Pentru întrebarea 1) Dacă mâine ar fi alegeri locale, cu ce formațiune politică aţi vota?

USL – 48%

PDL – 34%

Alta – 7%

Partidul Poporului – 5%

UNPR – 3%

UDMR – 3%

Pentru întrebarea 2) Dacă mâine ar fi alegeri la Primăria Alba Iulia, cu cine aţi vota?

Potor sau Roman (USL) – 43%

Mircea Hava (PDL) -36%

Altul – 21%


Pentru întrebarea 3) Dacă mâine ar fi alegeri la Consiliul Județean Alba, cu cine ați vota?

Dumitrel (PDL) –  40%

Atanasiu sau Creţu (USL) – 40%

Altul – 20%

Analiza principalelor evenimentele ale săptămânii, care ar fi putut influența creșteri sau scăderi în sondaj:

Creştere la PDL, Hava: Începerea lucrărilor în zona centrală a Cetății

Scădere la PDL, creștere la USL: Aflarea faptului că vor fi tăiați arborii din zona Parcului Custozza

Scădere la USL, creștere la PDL: Apariția unui nou pretendent la candidatura USL, pentru Primăria Alba Iulia

Scădere la USL, creștere la PDL: Declarațiile în contradictoriu ale lui Ioan Dîrzu și Florin Roman privind candidații USL

Scădere la PDL: Mitingul sidical din fața Prefecturii Alba

Scădere la PDL: Slaba comunicare a activității Consiliului Local și Consiliului Județean, din ultimele 30 de zile

Creștere pe segmentul 18-20 ani la PDL: Acţiunile Organizației de tineret a PDL din ultima săptămână.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. romanicus

    vineri, 25.02.2011 at 10:38

    nu mai dezinformati!

  2. admin

    vineri, 25.02.2011 at 15:52

    @romanicus, cand faci astfel de afirmatii trebuie sa le si dovedesti. N-am spus ca acest sondaj reprezinta adevarul absolut, este facut pentru cititorii Alba24. Este parerea lor, optiunea lor. Daca ai frustrari sau daca ai vrea sa fie altele rezultatele chiar nu avem ce face… se voteaza doar o singura data de pe un IP. Nu este un sondaj profesional, pana la urma ne intereseaza si pe noi ce preferinte politice au oamenii care citesc Alba24. Probabil sunt chestii prea grele pentru tine daca reactia ta a fost atat de scurta si de directa.

    • Cosmin Rotaru

      luni, 28.02.2011 at 00:04

      Admin… lasă-l! Are rost? Adică nu e evident că este un sondaj (care nu are nici ce informa nici ce dezinforma). E pur si simplu un sondaj cu nişte întrebări logice, corecte şi fireşti (că nu suntem chiar atât de departe de alegeri). Dacă omul nu poate înţelege asta… e doar problema lui. Nici nu merită un răspuns din partea unui admin.
      Clar sunt chestii prea greu de înţeles pentru el. Poate dacă îi dai un sondaj pe placul lui era sigur informare. Vezi? Dar ce să faci dacă lucrurile nu sunt aşa….

  3. Pingback: Sondaj Alba 24, Ziua 20: USL conduce la partide şi Dumitrel rămâne cu prima şansă la CJ. Hava, la egalitate cu candidatul USL | alba24

  4. Pingback: Sondaj Alba24, Ziua 29: Cu o zi înaintea finalizării, USL conduce la partide, Potor/Dîrzu un procent de Hava şi Dumitrel pe primul loc la CJ | alba24

  5. Gica Contra

    luni, 11.07.2011 at 03:19

    Avem un popor ultraimbecil daca PDL mai apare inca prin sondaje. In rest no comment.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax