Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ Alba24: După zece zile și 2956 voturi, Potor îi ia „fața” lui Hava, Atanasiu s-a apropiat de Dumitrel. Roman conduce cu 12 procente

Publicat

Alba24 vă readuce în atenţie sondajul periodic cu care v-a obişnuit, pentru a putea vedea efectul protestelor despre care reprezentanții Puterii consideră că sunt mai mult jocuri de stradă ale Opoziției, decât un rezultat al nemulțumirii poporului, efectul demisiei cabinetului Emil Boc  și al formării unui nou Guvern, efectul ultimelor evenimente din politica locală și al manifestațiilor de stradă care s-au desfășurat mai mult sau mai puțin zgomotos în mai multe orașe din județul Alba.

În această nouă etapă, am introdus încă o rubrică, deoarece, pe surse, precum din și câteva declarații publice, deținem informații despre două posibile candidaturi la Senat. Astfel, pe colegiul de la Alba Iulia se vor bate, pentru un loc în Senat, Alexandru Pereş – în prezent senator PDL şi Florin Roman – PNL. Pe măsură ce vom afla și alte nume de candidați, le vom adăuga în sondajele viitoare.  Aici poți vedea rezultatele sondajului realizat în perioada august -septembrie 2011.

Rezultate partiale Sondaj Alba24. Voturi înregistrate în primele 5 zile

După ce, în primele 7 zile, Mircea Hava (PDL) a condus cu mai bine de 7 procente, ultimele trei zile au răsturnat scorul. În data de 8.02.2012, la ora 24.00, rezultatele parțiale ale sondajului, după 10 zile, îl plasează pe contracandidatul lui Hava, Călin Potor pe prima poziție în sondaj.

Chiar dacă Potor are doar un procent în fața actualului primar al municipiului Alba Iulia, este pentru prima dată când acest lucru se întâmplă, în toate cele trei sesiuni ale sondajului Alba24.

Această schimbare de scor a avut loc în ciuda faptului că, exact în această perioadă, Consiliul Local al municipiului Alba Iulia a bugetat, pentru 2012, sume importante pentru investiții în infrastructură și evenimente culturale destinate dezvoltării turistice a localității.

La Consiliul Județean, Ion Dumitrel continuă să conducă în sondaj, chiar dacă la o diferență foarte mică față de contracandidatul său, actualul deputat, Teodor Atanasiu, care în urmă cu 6 zile se afla la o distanță de 4 procente față de candidatul PDL.

Rezultate parțiale sondaj Alba24 după 10 zile

Fără surprize sau modificări spectaculoase este sondajul pentru posibilii candidați la Senat pe colegiul Alba Iulia, Alexandru Pereș și Florin Roman, unde cel de-al doilea continuă să conducă detașat.

Una dintre explicații ar fi faptul că Roman, de mai bine de un an, este foarte de activ în comunitățile de pe internet și nu numai și s-a remarcat printr-un mesaj extrem de agresiv la adresa liderilor care dețin puterea politică și administrativă în județul Alba.

În schimb, de cealaltă parte, senatorul Pereș, chiar dacă statisticile arată că a fost cel mai activ parlamentar de Alba (funcția de vicepreședinte al Senatului contribuind la acest lucru), are un deficit de comunicare, prezență slabă în declarații politice și conferințe de presă, atitudine pasivă la atacurile Opoziției, deși este purtător de cuvânt al organizației.

Practic,  numărul de voturi acordate la această secțiune pare mai mult o reflexie a votului politic pe care cetățeanul îl dă unei competiții între  partide, decât un vot al notorietății și aprecierii posibililor candidați. Pentru că Alexandru Pereș a fost ales de patru ori în Parlament, are 16 ani vechime în funcții de deputat sau senator, în timp ce Florin Roman are doar doi ani de când imaginea sa a crescut, în principal datorită criticilor sistematice făcute la adresa autorităților locale și lansării unui proiect de promovare a municipiului Alba Iulia, care, deși are șanse de reușită mici, a reușit să stârnească un val de patriotism local și evident, notorietate.

Vă prezentăm rezultatul sondajelor de acum. Până miercuri, 8 februarie 2012, ora 24.00 s-au înregistrat 2.956 de voturi.  Mai sunt 20 de zile până la finalizarea cercetării.

Dacă mâine ar fi alegeri la Primăria Alba Iulia cu cine ați vota ?

  • Mircea Hava (PDL) (43%)
  • Călin Potor (USL) (39%)
  • Altul (9%)
  • Radu Vieru (PNTCD) (8%)
  • Total voturi: 1.558

Loading ... Loading ...

Daca mâine ar fi alegeri la Consiliul Județean Alba cu cine ați vota ?

  • Ion Dumitrel (PDL) (45%)
  • Teodor Atanasiu (USL) (38%)
  • Altul (17%)
  • Total voturi: 1.467

Loading ... Loading ...

Dacă mâine ar fi alegeri la Senat pe cine ați vota?

  • Florin Roman (PNL+PC) (40%)
  • Alexandru Pereș (PDL) (34%)
  • Altul (25%)
  • Total voturi: 1.455

Loading ... Loading ...

Revenim cu precizarea foarte importantă că acest sondaj nu este unul făcut pe baze statistice, pe un eşantion reprezentativ sau pe baza unei metodologii ştiinţifice. Este pur şi simplu un sondaj în rândurile celor aproape 4.000 de cititori Alba24 care ne citesc în fiecare zi.
Vă invităm să votaţi aşa cum aţi face-o în ziua alegerilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. eu

    joi, 09.02.2012 at 11:16

    sunteti pnelisti?

    • moderatorul de serviciu

      joi, 09.02.2012 at 12:10

      @eu. Nu. Suntem jurnalisti!!!

  2. Claudiu Makkai

    joi, 09.02.2012 at 12:38

    @eu – nu ne mai citi. Nu intelegi nimic si iti irosesti timpul.

    • corb

      sâmbătă, 11.02.2012 at 13:05

      aceasta nu e o atitudine de jurnalist… nici pe departe. fiti mai modesti, e mai bine asa…

      • moderatorul de serviciu

        sâmbătă, 11.02.2012 at 15:14

        Te mai si saturi sa te tot acuze postacii de serviciu, ba ca ești cu un partid, ba cu altul…

  3. gusti

    joi, 09.02.2012 at 13:49

    da doamne albaiulianului mintea de pe urma!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax