Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ ALBA24 la startul campaniei pentru parlamentare: ARD conduce la mustață la Senat. Egalitate pe colegiile din Camera Deputaților

Publicat

Începând de astăzi, candidații partidelor politice din Alba la alegerile parlamentare iau startul în campania electorală, dar, înainte de a-i vedea întrecându-se în slogane și acțiuni care mai de care mai pe inima alegătorilor, haideți să aflăm cum se poziționează  în sondajul realizat de Alba24.

După trei săptămâni de la lansarea sondajului, între aleșii ARD și USL se duce, pare-se, o luptă strânsă, dat fiind faptul că ambele formațiuni au cel puțin un candidat pe primul loc în preferințele electoratului.

Democrat-liberalii (candidați sub umbrela ARD) îi depășesc, momentan, în sondaj pe social-liberali doar pe colegiile din Senatul României, în timp ce pe cele din Camera Deputaților, ambele formațiuni se află pe picior de egalitate. În cele trei săptămâni de la lansarea sondajului au fost înregistrate, până joi, 8 noiembrie 2012, ora 22.00, un număr de 1.0041 voturi.

Ambele colegii din Senatul României par deocamdată adjudecate de candidații ARD, Ștefan Bardan (40%) și Alexandru Pereș (43%). Diferența însă dintre Bardan și contracandidatul său de la USL, Teodor Atanasiu, pe Colegiul senatorial Alba Iulia – Cugir – Cîmpeni – Teiuș este deocamdată doar de un procent (Atanasiu 39%).

La Camera Deputaților, ARD și USL se află de picior de egalitate cu câte doi candidați pe primul loc în sondaj. Social-liberalul Ovidiu Jidveian este favorit pe Colegiul Sebeș – Blaj cu 44%, respectiv cu 4 procente peste contracandidatul său Clement Negruț (40%). Cea mai strânsă bătălie se dă până la această dată între candidații ARD și USL pe Colegiul Alba Iulia de la Camera Deputaților, ambii acumulând 42 de procente.

Membrii PP-DD sunt poziţionaţi destul de jos în preferințele electoratului, reușind să acumuleze între 5 și 12 procente, dar suficiente pentru a intra la masa verde a redistribuirilor pentru un fotoliu de deputat.

Reamintim că vor intra în cursa pentru parlamentare 7 candidați din partea Partidului Democrat Liberal care vor încerca să adjudece toate cele 7 colegii. Din partea USL Alba, alianță din care fac parte, PSD, PNL și PC s-au înscris pentru un loc în Camera Deputaților și Senat 6 politicieni, dintre care 4 de la PSD și 3 de la PNL. UNPR, partid cu care PSD a încheiat un protocol pentru parlamentare, va avea de asemenea un candidat pe Colegiul senatorial Sebeș – Blaj – Ocna Mureș – Aiud.

Menționăm că fiecare candidat poate fi votat doar o singură dată și îi atenționăm pe cei care intenționează să fraudeze votul de pe IP-uri dinamice că orice tentativă de fraudare nu înseamnă decât o acțiune de discreditare a candidaților respectivi, deoarece vom publica la care dintre candidați s-a încercat umflarea numărului de voturi.

Reamintim că sondajul nu este unul făcut după criteriile profesioniste de cercetare sociologică, ci reflectă doar intenția de vot a celor peste 6.000 de cititori/ zi pe care îi are ziarul Alba24.

Vă prezentăm rezultatele sondajului Alba24, la startul campaniei electorale, vineri, 9.11.2012, ora 00.00:

Pe cine ai vota senator pe Colegiul Alba Iulia – Cugir – Cîmpeni – Teiuş?

Ştefan Bardan (ARD) 40%

Teodor Atanasiu (USL) 39%

Altul (14%)

Horaţiu Bibolar (7%)

Pe cine ai vota senator pe Colegiul Sebeş – Blaj – Aiud – Ocna Mureş?

Alexandru Pereş (ARD) 43%

Nicolae Dobra (USL) 35%

Altul 15%

Dorin Pocol (PP-DD) 7%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Alba Iulia?

Dorin Nistor (ARD) 42%

Călin Potor (USL) 42%

Altul 10%

Dorin Şerdean (PP-DD) 6%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Sebeş – Blaj?

Ovidiu Jidveian (USL) 44%

Clement Negruţ (ARD) 40%

Altul 10%

Radu Roncea (PP-DD) 6%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Cugir – Zlatna?

Ionuţ Fulea (ARD) 44%

Dan Coriolan Simedru (USL) 42%

Altul 9%

Sorin Vasile (PP-DD) 5%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Aiud – Ocna Mureş?

Sorin Bumb (ARD) 38%

Radu Coclici (USL) 36%

Altul 14%

Cornel Comşa (PP-DD) 12%

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Apuseni – Teiuş?

Ioan Dîrzu (USL) 46%

Corneliu Olar (ARD) 37%

Altul 11%

Ion Marincaş (PP-DD) 6%

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. aiudean

    luni, 12.11.2012 at 12:59

    Sorin Bumb sa iese la noi! De aialalti nici n-am auzit!

  2. Pingback: SONDAJ ALBA24 după o săptămână de la începerea campaniei electorale: Vezi cum stau candidații din Alba la alegerile parlamentare | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax