Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24: Rezultatele după 5 zile și 1503 voturi înregistrate. Vezi cine conduce la Primăria Alba Iulia, Consiliul Județean și Senat

Publicat

În urma respingerii comasării alegerilor, Curtea Constituţională a dat startul, neoficial, campaniei electorale. Alegerile locale vor avea loc probabil în iunie, iar cele parlamentare în noiembrie. În același timp, în stradă, lucrurile se precipită. Opoziția își arată nemulțumirea în continuare, dar, în același timp, pare satisfăcută de eliminarea comasării alegerilor.

În acest context complicat, Alba24 vă readuce în atenţie sondajul periodic cu care v-a obişnuit, pentru a putea vedea efectul protestelor despre care reprezentanții Puterii le consideră mai mult jocuri de stradă ale Opoziției, decât un rezultat al nemulțumirii poporului.

În această nouă etapă, vă propunem încă o rubrică, deoarece, pe surse, precum din și câteva declarații publice, deținem informații despre două posibile candidaturi la Senat. Astfel, pe colegiul de la Alba Iulia se vor bate, pentru un loc în Senat, Alexandru Pereş – PDL şi Florin Roman – PNL. Pe măsură ce vom afla și alte nume de candidați, le vom adăuga în sondajele viitoare.  Aici poți vedea rezultatele sondajului realizat în perioada august -septembrie 2011.

Revenim cu precizarea foarte importantă că acest sondaj nu este unul făcut pe baze statistice, pe un eşantion reprezentativ sau pe baza unei metodologii ştiinţifice. Este pur şi simplu un sondaj în rândurile celor aproape 4.000 de cititori Alba24 care ne citesc în fiecare zi.
Vă invităm să votaţi aşa cum aţi face-o în ziua alegerilor.

Rezultate partiale Sondaj Alba24. Voturi înregistrate în primele 5 zile

UPDATE: Rezultate după 5 zile de la lansarea sondajului: Au fost înregistrate 1.503 voturi. Mircea Hava – PDL – conduce cu 45% față de candidatul USL, Călin Potor, care a obținut 38%. Ion Dumitrel (PDL) a obținut 45%, iar candidatul USL la presedinția Consiliului Județean, Teodor Atanasiu, 41%. La sondajul de la Senat, posibilul candidat al PNL+PC conduce posibilul candidat al PDL, cu 42% față de 34% .

O constatare importantă rezultată din dispersarea voturilor pe fiecare grup de candidaţi: cele mai multe voturi s-au acordat candidaților pentru Primăria Alba Iulia.  12 persoane care au votat pentru candidații la Primărie nu au votat pentru candidații la Consiliul Județean și 32 dintre aceștia nu au votat pentru candidații de la Senat. Sunt cazuri în care un vot acordat lui Mircea Hava (de exemplu) nu se regăsește la Consiliul Județean sau în sondajul pentru Senat, așa cum sunt utilizatori care au votat la Senat pe candidatul PNL+PC, iar la Consiliul Județean nu au susținut candidatura reprezentantului USL. Mai sunt 25 de zile până la finalizarea sondajului Alba24.

Dacă mâine ar fi alegeri la Primăria Alba Iulia cu cine ați vota ?

  • Mircea Hava (PDL) (43%)
  • Călin Potor (USL) (39%)
  • Altul (9%)
  • Radu Vieru (PNTCD) (8%)
  • Total voturi: 1.558

Loading ... Loading ...

Daca mâine ar fi alegeri la Consiliul Județean Alba cu cine ați vota ?

  • Ion Dumitrel (PDL) (45%)
  • Teodor Atanasiu (USL) (38%)
  • Altul (17%)
  • Total voturi: 1.467

Loading ... Loading ...

Dacă mâine ar fi alegeri la Senat pe cine ați vota?

  • Florin Roman (PNL+PC) (40%)
  • Alexandru Pereș (PDL) (34%)
  • Altul (25%)
  • Total voturi: 1.455

Loading ... Loading ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

27 Comentarii

27 Comentarii

  1. unu_alex

    joi, 26.01.2012 at 06:55

    PRM-Vadim Tudor ( nu ***** astia )

  2. ezio

    joi, 26.01.2012 at 09:28

    in afara de Radu Vieru, toti sunt vai mama lor

  3. meme

    joi, 26.01.2012 at 10:43

    E ciudat faptul ca Hava ramane pe locul I pentru ca Alba Iulia este un oras mort, la fel de mort ca acum 10 ani. Nu ma refer la pavelele marca Elis unde actrionar majoritar este *********** ci la faptul ca in orasul asta nu gasesti un JOB! Ce firme au mai venit in Alba? NU ma incanta cu nimic faptul ca a renovat cetatea (concesionand-o pe gratis celor de la Corint) daca eu nu am cu ce-mi plati ratele si ce pune pe masa!

    • dsa

      vineri, 27.01.2012 at 17:25

      ai dreptate….cat am cautat vara trecuta prin oras sa imi gasesc ceva de lucru..si nimic!

      • Angahator

        joi, 02.02.2012 at 07:46

        Te rog frumos sa ne precizezi pregatirea ta, slujba pe care ai cautat-o si unde/cum ai procedat. Sunt curios pentru ca in general exista o penurie in Alba Iulia de forta de munca. Cu Stima.

  4. sandu

    joi, 26.01.2012 at 15:26

    nici angajatii primariei nu mai stau pe site si sa acceseze pentru primarul portocaliu ,e de rau!!

  5. mihai

    vineri, 27.01.2012 at 08:25

    meme taci acolo!!!ce pana mea vrei???sa iti plateasca hava ratele???sunt satul de voi…ati luat credite cu buletinul fara sa aveti acoperire si acum va plangeti??ce ***** puteti fi

    • dsa

      vineri, 27.01.2012 at 17:28

      cand a luat creditul avea acoperire.. dar sigur a fost dat afara de stat sau de la compania la care lucra…daca o sa continuam cu hava o sa ajungem ca jumatate din oras sa facem naveta in sebes/campeni etc sa mai putem castiga un ban.. hava a avut idei bune la inceputul carierei lui de primar… a cam expirat…avem nevoie de ceva nou! noi putem schimba asta!

  6. stefan

    vineri, 27.01.2012 at 22:23

    cine e acest florin roman?? de unde tot apar politicienii astia de 2 lei? e in locul lui covaciu? si de el ce se mai aude? nu mai e politician? :))))))))))))

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 28.01.2012 at 21:32

      @Aurelian, ai un comentariu pe care, cu toata bunavointa nu ti-l pot aproba. 1. folosesti porecle care deja nu mai au niciun haz. 2.comentariul face referiri la chestii pe care cititorii nu le inteleg. 3. daca ai ceva sa le transmiti lui Atanasiu si Roman, chestii pe care le stiti doar voi intre voi, eu zic ca mai bine le dai cate un email. Nu stiu cititorii ce este Operatiunea Meduza. Ne faci, pe toti, inutil, sa facem niste eforturi de intelegere. Rescrie textul, adreseaza-te cuviincios si distruge-i cu argumente pe care sa le intelegem. Alfel, n-ai feedback.. scrii degeaba. Si crede-ma vreau sa-i protejez pe cei care ne citesc de chestii pe care nu le inteleg ca dupa aceea o sa spuna ” ba, prea grele sunt meandrele concretului” si se duc sa-si ia Can-Can.

      • Aurelian

        luni, 30.01.2012 at 14:01

        Operatiunea Meduza a fost prezentata pe larg in Ziarul Ziua, cand Atanasiu a trecut testu „Catalogul ministrilor”!

        • Aurelian

          luni, 30.01.2012 at 17:23

          Acum catva ani, ziarul Ziua, deschide o actiune, prin care cititorii sa de-a note ministrilor Cabinetului Tariceanu. Desigur ca prietenul si protejatul proaspatului ministru MApN, Atanasiu, Vasile Paun, Directorul General Adjunct al DGIA(Directia Generala de Informatii a Armatei), deschide o Actiune, intitulata „Meduza), prin care ofiteri a DGIA, SA VIZITEZE „CIBERCLUBURILE”, si sa noteze cu nota maxima, pe ministru Atanasiu, prin care, Autanasiu, a primit nota de trecere. Vazand sondajele prin care Florin Roman, cunoscut Alba-Iulienilor, mai mult datorita comentariilor mele acide, decat propiei prestatii, ca ii „in top”, si ca este preferat de Alba-Iulieni inaintea Senatorului Peres, desigur ca mintea ma dus la actiunea „Meduza”. Desigur ca nu cred ca Florin Roman ar fii protejat de DGIA, dar cum are in subordine, „******”, folositi in diferite actiuni anterioare, i-a folosit si de data asta in aceasta asctiune „Meduza 2”, ca sa iasa in top!

          • detalii

            joi, 02.02.2012 at 07:27

            aurelian, de fapt gheorghe gainar, actualmente domiciliat in spania, are niste mici obsesii. Obsesiile sunt mici, febra este mare.

            Multa sanatate domnule Gainar si sa ne mai bucurati din Spania cu ideile dvs, cuvintele dvs geniale si mai ales cu informatiile despre activitatile serviciilor secrete pe care dvs, in calitate de fost administrator al pietei agroalimentare, nu numai ca le-ati cunoscut dar probabil le-ati si condus pentru apararea intereselor nationale, impotriva iredentistilor, teroristilor si, lucru putin cunoscut dar care va va asigura recunostinta umanitatii, impotriva martienilor care, in colaborare cu balaurerienii si reptilienii fascistozi doreau distrugerea cepei, ardeiului gras si cucuruzului national si international.

            Va multumim domnule Gainar pentru faptul ca existati si pentru faptul ca dvs continuati sa luptati cu toate ca aveti febra mare…..

  7. Alex Danila

    duminică, 29.01.2012 at 13:53

    Vedeti, PENELEILOR, ca tot fara rost sunt aparitiile voastre prin ziarul unrea???ca tot Hava castiga??/ar trebui sa mai vedeti si voi realitatea, din cand in cand!

    • glass

      sâmbătă, 04.02.2012 at 11:12

      Nu cred.Poate te mai gandesti.Vedem in luna iunie.portocaliule…..

  8. Cristina

    duminică, 29.01.2012 at 14:44

    Doamne da voi pe ce planeta traiti?auzi ca Alba Iulia ii la fel de moarta ca acuma 10 ani si ca ce firme au mai venit prin Alba…hm…cred ca nu ati mai iesit la plimbare de mult ca vad ca nu stiti ca sa deschis mai nou Dedeman cu vreo 200 de locuri de munca in plus, Deichman, Takko, Altex si cosmetica D&M….si pe langa asta atatea supermarketuri, fabrici si atatea lucrari in constructii ca toata ziua se renoveaza cate ceva…pacat ca sunt atatia oameni care nu stiu sa aprecieze ce au in fata lor, ca Alba Iulia a devenit un oras de nota 10 si stati sa se gate cu proiectul acesta de renovare si de construire…ca degeaba numa criticati si ca vai ca nu sunt locuri de munca si ca o renovat si „asta”(Mircea Hava) o cetate ca nu stiti despre ce vorbiti…ca degeaba asteptati sa va vina un post de director ca nu aveti chef sa munciti intr-un supermarket ca atunci da!va dau dreptate!nu sunt locuri de munca…asta este mai sunt si oameni din astia care li se da, li se face dar niciodata nu vor aprecia ce au in fata ochiilor…asa ca mai iesiti la o plimbare zilele astea prin Alba si mai ganditiva-ti daca mai arata ca acuma 10 ani….ca daca ziceti ca da inseamna ca nu vorbim despre aceasi Alba Iulia….

    • Take

      duminică, 29.01.2012 at 18:48

      1. deschiderea Dedeman inseamna faliment pentru alte firme locale, unde probabil peste 200 de oameni lucrau
      2. faptul ca se deschid magazine n-ar fi unul rau in sine… dar totusi Alba ce produce? o sa fim un oras de vanzatori??

      • Cristina

        joi, 02.02.2012 at 13:27

        Scuzama dar decat acele firme locale care au niste preturi cu muult peste masura mai bine prefer Dedeman….si de aceea suntem intr-o tara libera ca consumatorul sa poata alege ce doreste sa cumpere…si daca acele firme locale dau faliment este pentru ca acesti consumatori au decis pentru alte „firme” care le ofera ceva mai bun…daca nu stiu sa se descurce cu concurenta nu cred ca e vina lui Mircea Hava sau a lui alti…si Alba Iulia nu este un oras de vanzatori…dar ce ai vrea sa existe 1 supermarket si o fabrica ca pe vremea lui Ceausescu?si tocmai…cum zici tu ca o sa fim un oras de vanzatori?ca sa vinzi ceva ai nevoie de angajati asa ca acei 200 de oameni care zici tu „au pierdut locurile de munca din cauza lui Dedeman” cu siguranta si-au gasit de lucru in alte magazine ca doara de aceea avem atatea nu?…multi se vaita pentru niste prostii sincer in loc sa vada realitatea de fapt…Alba Iulia s-a modernizat si celui care nu ii convine sa se mute in sate ca acolo sigur nu are de comentat ca de ce sunt atatea magazine, ca de ce se deschide dedeman ca de ce nu sunt locuri de munca, ca de ce se renoveaza atata, si asa mai departe…

  9. Lumi

    duminică, 29.01.2012 at 15:11

    Sunt de aceeasi parere cu meme
    .

  10. Claudia

    duminică, 29.01.2012 at 22:00

    Piticul atomic poate va avea 4, 3 % asa da

  11. andone

    luni, 30.01.2012 at 12:40

    Piticul Atomic se vede Senator ce reverie pentru el saracu

  12. Ion Titu

    luni, 30.01.2012 at 13:16

    @andone, da’ cine e ma Piticu Atomic? Pereș? sau Boc, ca parcă lui i se zicea asa ca zbura mult cu avionul

  13. Dinu

    marți, 31.01.2012 at 14:56

    Nu voi comenta atacurile la persoana, calomniile şi insinuarile din unele comentarii. După tonul, forma şi mijloacele uzitate, se vede de departe ca sunt realizate la comanda, in încercarea, regretabilă, de a strica imaginea persoanelor publice ale opozitiei. Textele imi amintesc de vremurile triste, ale terorii bolsevico-staliniste, din anii 30 ai secolului trecut, atunci cand, la comanda unui dictator, „opinia publică” se napustea cu furie proletara asupra unor persoane, vinovate de caderea în dizgraţia dictatorului. Acuzatiile, fantasmagorice, utilizate, urmau un principiu cinic si criminal al propagandei oricarei dictaturi: cu cat o minciuna susţinuta public este mai grosolana, creste sansa ei de a fi crezuta de populatie.
    Astăzi este de notorietate: electoratul romanesc voteaza masiv cu opozitia parlamentara. Si pe plan national şi pe cel local, reprezentantii USL conduc detasat în preferintele electoratului, unii în mod detasat. Acesta este fondul problemei: avem milioane de someri, mediul privat este sufocat, se inchid spitate, prima zapada paralizează comunicatiile. Românilor din strainatate nu li se ofera sansa de a reveni printre cei dragi. Este necesara o schimbare politica! Democratica, demna, fireasca! Din acest motiv românii vor vota cu opozitia, iar sondajele nu mint. De aceea parlamentarii USL vor fi majoritari in viitorul Parlament. Personal, nu găsesc nici o solutie in rezolvarea problemelor nationale si ale acestui judet sarac si uitat de autoritati. Si in acest fel se va realiza o adevarata primenire a clasei politice: oameni politici tineri, capabili si corecti, asa cum sunt candidatii propusi de USl. Iar Florin Roman este unul din ei. Contracandidatii lor au avut destul voturile noastre si nu au facut nimic pentru noi. Vreau oameni noi!

  14. radu

    miercuri, 01.02.2012 at 02:38

    totusi ce se intampla cu sondajul? prea rapid creste usl-ul
    imi puteti spune aproximativ cat la suta sunt ip-uri din afara tarii?

  15. Oana

    duminică, 05.02.2012 at 11:29

    Alba24.ro, are actionari persoane cu simpati politice liberale, asta se vede prin sondaj, nu este adevarat deloc

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 05.02.2012 at 14:20

      @oana sau @claudia sau @cugereanul. Actionariil Alba24 sunt jurnalisti, nu sunt nici politicieni nici oameni de afaceri cu interese in politica. Daca tu crezi ca un astfel de proiect ca alba24 a fost facut ca sa spalam laturile din politica locala te inseli amarnic. Daca era asa cum zici nu mai postai tu niciun comentariu aici. Rezultatele din sondaj sunt exclisiv contributia cititorilor care au votat. Poate ca liberalii sunt mai activi pe internet decat pdl-istii. Rezultatele ar trebui sa le dea de gandit , sa constientizeze ca sunt deficitari la un segment destul de important din populatia judetului. Sondajele preelectorale sunt repere pentru strategii partidelor si nu sunt verdicte. Daca un pdl-ist a iesit prost poate ca are probleme si ar trebui sa isi stabileasca anumite cai de comunicare cu populatia, prin care sa le castige increderea.

    • Claudiu Makkai-actionar

      duminică, 05.02.2012 at 16:38

      @oana si altii asemenea – Fara sa iau in considerare ca esti un p(r)ostac de serviciu pentru ca postezi comentarii sub mai multe nume diferite insa sub acelasi IP si cu acelasi tip de mesaje, iti transmit atat tie cat si altora ca tine cateva lucruri despre Alba24: acest site este un portal de stiri ce face parte dintr-o companie privata de media si publicitate. Ne informam cititorii si vindem publicitate pe site. NU suntem nici unul membru de partid si nici nu cred ca vom fi. NU suntem nici liberali, nici pedelisti, nici pesedisti. Jurnalistii nostri va informeaza in fiecare zi si incearca sa isi faca meseria cat mai obiectiv cu putinta. Astfel ii vedeti si pe Hava sau Dumitrel, si pe Roman sau pe Darzu pe acest site. Si cu bune si cu rele. Asa cum le fac. Mai vedeti si comentarii de la toata lumea, inclusiv de la cei care si-au facut din asta un „job” (platit sau nu, habar nu am). Insa nu putem accepta acuzatii inepte de partizanat. In campania electorala vom avea grija sa marcam cu (P) materialele publicitare platite asa cum nu prea fac unii confrati din presa. Iar daca vom vinde vreodata acest site vom avea grija sa va anuntam ca nu mai suntem noi „la butoane”. Pana atunci, sefii postacilor sunt rugati sa-i urecheze pe cei care au tupeul sa ne acuze ca suntem de o parte sau alta a disputelor politice. Ei stiu cel mai bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax