Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Interpretare sondaj BNR: Economia merge în paşi de melc

Publicat

Un sondaj al Băncii Naţionale a României (BNR) a evidenţiat o radiografie a situaţiei actuale din economie. Potrivit studiului respectiv, „expectaţiile formulate de respondenţii din industrie sunt favorabile atât în privinţa producţiei (inversare de semn a soldului conjunctural, de la -15 la sută la +14 la sută), cât şi în cea a portofoliului de comenzi (+22 la sută) – în cel de-a doilea caz, o contribuţie pozitivă revine componentei externe a cererii”.

Cât priveşte sectorul construcţiilor, sondajul BNR relevă că nu este exclusă o nouă încetinire a ritmului lunar de creştere, sugerată de reducerea cu încă 13 puncte procentuale a soldului conjunctural pozitiv (până la 26 la sută), în timp ce volumul comenzilor va continua să crească într-un ritm similar celui din luna august (soldul conjunctural pozitiv nu s-a modificat: +34 la sută).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax