Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj CURS: Cu cine ar vota românii la europarlamentare. Procentele PSD, PNL, AUR și surprizele de sub pragul electoral

Publicat

Sondaj CURS: Cu cine ar vota românii la europarlamentare: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare, PSD ar obține 31%, urmat de PNL și AUR, ambele cu 20%.

Așa arată datele unei cercetări sociologice făcute publice marți.

Citește și: SONDAJ alegeri prezidențiale 2024: Pe cine ai vota în funcția de președinte al României?

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei ar obține 13%, foarte puțin peste scorul politic al USR.

Sunt însă și ”surprize”, partide care sunt destul de vizibile, dar nu fac pragul electoral.

Potrivit sondajului, UDMR și SOS, partidul înființat de Diana Șoșoacă, nu ar face pragul de 5%. Ambele partide sunt sub 4%.

Sondaj CURS: Cu cine ar vota românii la europarlamentare. Metodologia de realizare

  • Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din România
  • Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste
  • Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%
  • Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților
  • Perioada de realizare: 3 – 14 februarie, 2024

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    marți, 20.02.2024 at 12:25

    Sondaj făcut acum, dar la alegeri va fi cu totul altfel. Credeţi că UDMR rămâne în afară ? Da de unde,vin cei din Ungaria cu cetăţenie română şi îi salvează. Oricum, PNL-ul este umflat bine.

  2. Popa marcel

    marți, 20.02.2024 at 14:40

    toți sunt o apa și un pamint .Caragiale bine zicea eu cu cine votez?Degeaba mergi la vot dezvoltarea României este în urma rău de tot.Riducam în sus clasa politică la tv și la ziar.Acum urmează taxa pe soare.

  3. vaile

    marți, 20.02.2024 at 19:31

    se pare ca se adevereste ca partidele extremiste vin din urma si vina este doar al politicienilor deoarece nu si-au facut treaba cand au fost la putere

  4. Kata

    miercuri, 21.02.2024 at 02:05

    @pilu, crezi ca cetatenii HU isi fac cetatenie RO si vin sa voteze aici? Asa de usor sa fie sa-ti faci cetatenie RO? Eu cunosc 2 persoane care incearca de 10 respectiv 8 ani sa o dobandeasca si nu-au reusit inca… si locuiesc in RO si vb limba RO mai bine decat cei majoritatea celor din HR si CV.
    @popa marcel, daca mersul la vot e fara importanta de ce investesc asa de mult partidele in dezinformare (chiar faptul ca exista multi care cred ca “nu conteaza cine voteaza, ci cine numara voturile” este dovada ca au investit in asta…). “Cui prodest”? Cine este beneficiarul (sau cine sunt beneficierii) acestei manipilari? Nu cumva cele mai mari partide, adica exact cele care au investit cel mai mult in “presa” RO?
    PS. Dovada ca nu-i asa este chiar alternanta la guvernare, dar si faptul ca acum isi unesc fortele (desi pierd voturi asa) ca sa reziste la putere. Ca a trebuit sa inventeze “aur” ca sa nu piarda puterea: in mai 2019 psd-ul era la 22,5% desi organizase alegerile, iar USR-ul era la 22,36 si pnl-ul la 27%.
    Dar cozile din vremea lui Ponta ce sens aveau? Daca nu faceau asta nu scapam de ponta, castiga cu avans mare tocmai prin absenteism…
    PPS. Ce sens avea sa apara un alt partid nou, cand era prima data in 30 de ani cand aparea un partid cu oameni nu doar care nu proveneau din fsn-pcr, ci chiar nu mai facusera politica si care putea sa castige in fata partidelor stat???

  5. Aliosa Tiberiu Szilagyi

    luni, 26.02.2024 at 15:04

    este un sondaj de tot râsul,exact cum vrea sistemul ,dacă ne luăm după sondaj PSD PNL sânt în față la sondaje ,dar cred că alegerile dacă nu vor fi furate cea ce nu m-ar mira absolut deloc , ținând cont de ce sânt în stare PSD PNL, rezultatele alegerilor vor fi in contradicție cu acest sondaj !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax