Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ CURS despre criza politică din România: USR-PLUS și PNL, în scădere. PSD și AUR în creștere. Cum ar trebui să se termine

Publicat

Un sondaj CURS, ne arată că partidele de la guvernare, PNL și USR-PLUS, au cel mai mult de pierdut în urma crizei politice, în timp ce PSD și AUR, partide aflate în opoziție, câștigă puncte electorale.

Sociologii de la CURS au făcut o interogare rapidă într-un sondaj de tip CATI pe 853 de subiecți în perioada 3-5 septembrie, în încercarea de a afla care este opinia românilor despre ceea ce se întâmplă acum în țară. Sondajul a fost prezentat la Antena3.

Astfel, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri, cei de la PSD ar obține 35%, în timp ce PNL ajunge la pragul psihologic de 20%.

În aceleași timp, AUR crește la 12% și a depășit USR-PLUS, care are 11%.

În Parlament ar mai intra doar UDMR și PMP, ambele la limita pragului electoral de 5%

Întrebați dacă au auzit de criza politică dintre PNL și USR PLUS, 88% dintre respondenți au declarat că au aflat de scandalul din coaliția de guvernare, în timp ce 9% au spus că nu ştiu despre această criză.

SONDAJ: Cine este responsabil de această criză?

Întrebați apoi cine este responsabil de această criză, 32% dintre respondenți au spus că principalii vinovați sunt cei de la USR PLUS, în timp ce 31% dintre respondenți au apreciat că principalul vinovat este Florin Cîțu și PNL.

La următoarea întrebare, cum credeți că ar trebui să procedeze PNL, 46% dintre respondenți au declarat că PNL ar trebui să ajungă la o înțelegere cu USR şi să guverneze împreună, în timp ce 22% au apreciat că PNL ar trebui să guverneze minoritar cu sprijinul PSD.

9% au spus că PNL ar trebui să guverneze minoritar cu sprijinul USR PLUS în Parlament, în timp ce 7% au precizat că PNL ar trebui să treacă în opoziție.

SONDAJ: Cum ar trebui să procedeze USR PLUS?

Întrebați apoi cum trebui să procedeze USR PLUS, 42% au răspuns că ar trebui să ajungă la o înțelegere cu PLN şi să guverneze împreuna, în timp ce 27% cred că USR Plus ar trebui să sprijine un guvern minoritar PNL.

18% au recomandat ca USR PLUS să treacă în opoziție, în timp ce 5% au considerat că USR ar trebui să formeze un guvern cu alte partide.

SONDAJ: Care va fi rezultatul acestei crizei politice?

Referitor la rezultatul acestei crize, 53% au răspuns că va fi o continuare a formulei actuale de guvernare (PNL, USR PLUS, UDMR), 27% au precizat că la sfârșitul crizei va fi un guvern minoritar PNL, iar 3% au apreciat un guvern PSD.

sursa: Antena3

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax