Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj CURS: PSD pe primul loc, PNL și AUR la egalitate. Ce spun românii despre măsuri fiscale, tragedii și aderarea la Schengen

Publicat

Un sondaj CURS  făcut în perioada 24 – 31 august 2023 arată că PSD ar obține cele mai multe voturi dacă duminică ar fi alegeri parlamentare. PNL și AUR ar fi la egalitate,  iar USR ar fi pe locul al treilea cu 12%.

Două treimi dintre români cred că țara merge într-o direcție greșită, dar apreciază măsuri guvernamentale precum reducerea numărului de angajați la stat și taxe mari pe vicii. Sondajul explorează și opinia publică despre recentele tragedii și aderarea la Schengen.

Sondaj CURS: Procentele PSD, PNL, AUR, USR

PSD ar obține 32%, PNL și AUR ar fi la egalitate cu 19%, iar USR s-ar clasa pe locul al treilea, cu 12%, dacă duminică ar fi alegeri parlamentare, arată un sondaj CURS la comanda PSD, publicat de G4Media. Sondajul a fost făcut la comanda PSD.

Sondajul mai arată că UDMR ar fi la 5%, iar partidul Dianei Șoșoacă – SOS, ar fi la egalitate cu PMP condus de Eugen Tomac, la 4%.

Sondajul complet poate fi consultat AICI: CURS SONDAJ national-flash-august-2023

Sondajul mai arată că două treimi din români cred că lucrurile merg într-o direcție greșită, dar apreciază ca fiind ”foarte bune” următoarele măsuri propuse de Guvern: reducerea numărului de angajați la stat (77%), taxe mari pe vicii (71%), impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri a multinaționalelor (68%), eliminarea unor facilități fiscale acordate firmelor (54%).

Cum văd românii eșecul aderării la Schengen

În ce privește aderarea la Schengen, 71% din români sunt pesimiști și nu cred că aceasta va avea loc în 2023. De asemenea, de vină pentru faptul că Austria se opune aderării României sunt: politicienii români pentru că nu au știut să negocieze (45%), statul austriac (30%), și Ministerul de Interne (11%).

În privința tragediilor din ultima perioadă, conform sondajului realizat de PSD, românii cred că:

în cazul accidentului din 2 Mai/Vama Veche de vină sunt șoferul (51%), traficul și consumul de droguri (15%) și poliția pentru că nu și-a făcut treaba (15%). Doar 2% cred că pietonii sunt de vină și 4% cred că primăria este de vină pentru că nu a făcut trotuare.

 

în cazul femeii care a născut pe trotuar în Botoșani, de vină sunt doctorul și personalul de gardă din acea zi (71%), directorul/conducerea spitalului (10%). 2% consideră că de vină a fost femeia pentru că nu a avut mai multă grijă.

Sondajul a fost realizat în perioada 24-31 august, prin metoda față în față, la domiciliul respondenților și a fost realizat pe un eșantion de 1067 de persoane, cu o eroare de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 02.09.2023 at 22:08

    Când proştii sunt majoritari în ţară, PSD-ul nu-şi face probleme. Probleme avem noi, încă patru ani de acum încolo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax