Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj de opinie: Se caută nume pentru Parcul Municipal din Aiud. Vezi ce au propus consilierii UDMR

Publicat

Consilierii UDMR propun ca Parcul Municipal din Aiud să poarte demunirea de “Áprily Lajos”, invocând strânsa legătură cu Aiudul a poetului, scriitorului impresionist şi traducătorului cu acelaşi nume. Áprily Lajos a locuit în imediata vecinătate a Parcului Municipal. Proiectul de hotărâre a fost supus dezbaterii publice pe www.aiud.ro, urmând ca, săptămâna viitoare, să fie derulat şi un sondaj de opinie cu privire la acest subiect.

Primarul Mihai Horaţiu Josan a solicitat efectuarea unui sondaj de opinie, care se va desfăşura în perioada 22-26 august şi care va avea ca variante, pe lângă propunerea grupului UDMR, numele lui Mircea Vulcănescu – scriitor, filosof, sociolog, economist, pedagog, publicist şi teolog -, care a murit în închisoarea comunistă de la Aiud. Alte nume aduse în discuţie sunt cele ale lui Ovidiu Hulea, care a înfiinţat primul liceu românesc din Aiud şi cel al lui Iacob Buta, profesor de limba şi literatura română, a cărui activitate a fost pusă în slujba învăţământului şi a culturii aiudene. Fenichel Samuel, aiudeanul care a făcut numeroase expediţii şi care a colecţionat piese etnografice, fluturi şi insecte exotice, ce au ajuns în muzee din Budapesta, Viena, Berlin, Basel, dar şi Aiud, precum şi Mihai Eminescu sunt alte două variante de nume pentru Parcul Municipal care sunt propuse aiudenilor prin sondajul de opinie.

“Cred că, fiind vorba de singurul parc din Aiud, cu atât mai mult cu cât el are o vechime de peste 100 ani, aflându-se printre primele parcuri din Transilvania, părerea aiudenilor cu privire la numele pe care îl va purta trebuie aflată. Preocuparea administraţiei locale şi pentru Parcul Municipal, concretizată inclusiv prin proiectul de modernizare a acestuia, pentru care am cerut finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu, neacceptată însă din motive care rămân în continuare un mister, trebuie să fie corelată cu punctul de vedere al aiudenilor. Mai ales în acest caz, un sondaj de opinie, concomitent cu dezbaterea publică, este necesar, pentru că în cazul altor proiecte de hotărâre şi aici mă refer la cele pe care le iniţiez eu, acestea se înscriu în programul pe care aiudenii înşişi l-au stabilit pentru acest mandat. Rezultatele dezbaterii publice, precum şi cele ale sondajului de opinie vor fi aduse la cunoştinţa consilierilor locali, atunci când proiectul de hotărâre iniţiat de grupul UDMR va fi supus votului aleşilor locali”, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cineva

    vineri, 23.09.2011 at 18:50

    mai, parcul nu arata deloc bine, terenul de basket este compet stricat, terenul de fotbal are nevoie de imbunatatiri, trebuie curatat parcul. VOI va ganditi la nume dar nici macar nu avem cu ce sa ne mandrim, un parc jalnic, parerea mea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax