Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ EUROPARLAMENTARE 2014: Clasamentul candidaților în opinia alegătorilor din Alba, cu trei zile înainte de finalul campaniei

Publicat

Au rămas mai puțin de 70 de ore până la încheierea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc duminică, 25 mai. Atunci, la urne sunt așteptați aproximativ 18 milioane de români, dintre care peste 300.000 din județul Alba, care îi vor alege pe cei 32 de deputați care vor reprezenta România în Parlamentul European, la Bruxelles. Din sondaje rezultă că mai puțin de o treime din aceștia sunt interesați de alegeri și vor merge la vot. Situația este similară cu cea de la ultimele alegeri europarlamentare, din 7 iunie 2009, când prezenţa la vot a românilor a fost mult mai scăzută decât la scrutinele pentru locale, parlamentare sau prezidențiale, ajungând la doar 27,67%. Campania electorală se va încheia în data de 24 mai 2014, ora 07:00.

Cu mai puțin de trei zile înainte de încheierea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, rezultatele sondajului lansat de ziarul Alba24.ro arată că opiniile oamenilor din Alba, cititori ai ziarului, se păstrează diferite față de cele ale sondajelor naționale.

La nivel național, potrivit ultimelor sondaje, 44% dintre români ar vota cu Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL ar obţine 17% din voturi, PDL 14%, PMP 8% şi UDMR 6%. În județul Alba, alianța social-democrată are doar o treime din procentul pe care l-a adunat la nivel național, PNL are același procent însă PDL este mult peste media națională. Și PMP se situează peste procentul național, în timp ce UDMR este mult sub medie. Mircea Diaconu, candidat independent, se situează mult mai bine în județul Alba decât la nivel național, cu 15 %, față de 2%.

Cu mai puțin de trei zile înainte de încheierea campaniei electorale pentru europarlamentare, Alba24 vă readuce în atenţie sondajul pe care l-a lansat, pentru a putea vedea cum stau candidații în opinia cetățenilor din județul Alba.

Până miercuri, 21 mai, la ora 11.00, au fost înregistrate 4.047 voturi

Într-o săptămână, de la ultima analiză a rezultatelor, clasamentul candidaților a suferit puține modificări în Alba. PDL și PNL și-au păstrat numărul de procent în timp ce Mircea Diaconu a mai crescut cu un procent și UDMR a scăzut cu un procent.

Potrivit rezultatelor parțiale ale sondajului, PDL conduce în continuare în Alba, păstrându-și procentajul la 22% (885 de voturi). Pe locul al doilea se află în continuare candidatul PNL, cu același procent de 17% (678 de voturi). Democrații l-au inclus în listă pe Mircea Hava- primarul municipiului Alba Iulia, iar liberalii pe Florin Roman- vicepreședintele Consiliului Județean.

Candidatul independent Mircea Diaconu a mai crescut cu un procent și se află în continuare pe locul trei, ajungând la 15% (587 de voturi). Acesta a adunat cu 69 de voturi mai mult decât alianța PSD+PC+UNPR, care rămâne pe locul 4 cu 13% și 518 de voturi.

Candidații de la categoria „Altul”, adică alt partid politic decât cele menționate, s-au păstrat la 11% și 450 de voturi.

Partidul Mișcarea Populară, reprezentat în Alba de deputatul Clement Negruț, are tot 10% și 414 de voturi, și se află în continuare pe locul 6.

Cu excepția UDMR, care a scăzut cu un procent, restul partidelor și-au păstrat același procentaj ca săptămâna trecută – Forța Civică 4% (157 de voturi), PP-DD 3% (108 voturi), în timp ce PRM și PNȚCD au rămas la 2 % cu 89 de voturi, respectiv 83 de voturi. UDMR a scăzut la 1 procent, adunând doar 78 de voturi.

Vă reamintim că acest sondaj nu este unul făcut pe baze statistice, pe un eşantion reprezentativ sau pe baza unei metodologii ştiinţifice. Este pur şi simplu un sondaj în rândurile celor peste 10.000 de cititori Alba24 care ne citesc în fiecare zi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax