Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ EUROPARLAMENTARE 2014 în județul Alba: Rezultatele după o săptămână de campanie electorală și peste 2.700 de voturi înregistrate

Publicat

Au rămas mai puțin de trei săptămâni până când românii vor avea din nou în mâini ștampilele de vot, cu ajutorul cărora îi vor trimite la Bruxelles pe cei în care au cea mai mare încredere că pot să ne reprezinte interesele în Parlamentul European. Alegerile europarlamentare au loc în 25 mai, când la urne vor fi așteptați 18,3 milioane de cetăţeni cu drept de vot domiciliaţi în România şi 512.000 de români cu domiciliul în străinătate. Din Alba, sunt așteptați la vot un număr total de 318.157 alegători, care vor depune buletinele de vot în urnele amenajate în 439 de secții din județ.

Scrutinul electoral pentru europarlamentare reprezintă totodată și un barometru pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în noiembrie 2014. Tot de rezultatul acestor alegeri va depinde și o eventuală unificare a partidelor care s-au declarat de centru-dreapta și care vor trebui să-și desemneze un candidat unic pentru prezidențiale.

La o săptămână de la începerea campaniei electorale pentru europarlamentare, Alba24 vă readuce în atenţie sondajul de opinie pe care l-a lansat, pentru a putea vedea efectul primelor acțiuni electorale dinaintea alegerilor.

Până luni, 5 mai, la ora 17.00, au fost înregistrate 2.714 voturi.

Potrivit rezultatelor  parțiale ale sondajului, PDL conduce în Alba cu 23% (630 de voturi), urmat de candidatul PNL cu 18% (488 de voturi). Democrații l-au inclus în listă pe Mircea Hava- primarul municipiului Alba Iulia, iar liberalii pe Florin Roman- vicepreședintele Consiliului Județean.

Surpriza primelor rezultate este dată de Mircea Diaconu, candidat independent, care se află în prezent pe locul al treilea cu 13% și 350 de voturi, cu 5 voturi mai multe decât PSD+PC+UNPR, care au adunat 345 de voturi. Se pare că, potrivit primelor rezultate ale sondajului din Alba, plecarea lui Diaconu din PNL și aprecierile pe care le-a primit public din partea PSD i-au fost utile candidatului, care ar avea nevoie de doar 5 %  pentru a intra în Parlamentul European, însă, cel mai probabil, a reușit să strângă voturi și de la susținătorii PNL , dar cele mai multe de la PSD.  Organizația condusă de Dîrzu și Jidveian nu a reușit să introducă în lista europarlamentarelor niciun un lider local cunoscut și apreciat de electoratul din județ .

Pe locul 4 în sondajul Alba24 se află candidații de la categoria „Altul”, adică alt partid politic decât cele menționate, care au strâns 11% și 300 de voturi.

Partidul Mișcarea Populară, reprezentat în Alba de deputatul Clement Negruț, are 10% și 280 de voturi, în timp ce toate următoarele partide din listă au strâns mai puțin de 90 de voturi fiecare (Forța Civică – 3% și 87 de voturi; PP-DD – 2 % și 64 de voturi; PRM – 2% și 63 de voturi; UDMR – 2% și 58 de voturi; PNȚCD – 2% 52 de voturi)

Vă reamintim că acest sondaj nu este unul făcut pe baze statistice, pe un eşantion reprezentativ sau pe baza unei metodologii ştiinţifice. Este pur şi simplu un sondaj în rândurile celor peste 10.000 de cititori Alba24 care ne citesc în fiecare zi.

Vă invităm, aşadar, să votaţi aşa cum aţi face-o în ziua alegerilor: SONDAJ Alba24: A început campania electorală pentru EUROPARLAMENTARE. Cu ce partid ați vota dacă mâine ar fi alegeri?

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. jojo

    luni, 05.05.2014 at 22:10

    Hava are 23% dar este cam ultimul pe lista PD/ului (carne de tun) sa aduca doar voturi pe lista , sa mearga in Europa tot ceii care ne-au reprezentat si pana acum dar care au ponegrit acest popor, asa cum este el cu bune si cu rele, (Macovei, etc). De ce nu se aleg individual candidatii si cel care are cel mai mare procentaj din partid sa aiba prioritate ? Ne-am saturat de listele bagate pe gat de la Bucuresti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. dani

    duminică, 11.05.2014 at 19:02

    Ce joc murdar din partea D-LUI HAVA ,mai bine ar cauta investitori ca tinerii sa lucreze la noi in oras nu sa faca naveta la Sebes,Blaj.Dar ce ma mir ca dinsului ii plac terasele nu sa faca ceva pentru tineri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax