Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ IMAS Alegeri parlamentare: PNL pe primul loc, PSD ar obține sub 20%. USR pe locul trei la distanță mare față de PLUS

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

În cazul unor alegeri parlamentare, partidul lui Ludovic Orban, ar obține un scor de aproximativ 27,5%, similar cu cel de la europarlamentare. În sondajul realizat de IMAS, PSD ar cădea sub 20%, iar USR ar obține 17,6%, cu zece procente peste PLUS. Sondajul a fost cerut de către partidul lui Dan Barna și obținut de către G4Media.ro.

Un scor surprinzător, având în vedere dezastrul de la europarlamentare, scrutin la care nu a reușit să treacă pragul electoral, ar obține ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit sondajului IMAS, formațiunea este creditată cu 8,5% din voturi și s-ar clasa pe locul 5, imediat după Pro România, care ar obține 9,8% din preferințele electorale.

De altfel, PNL, PSD, USR, Pro România, ALDE și PLUS ar fi singurele partide care ar intra în Parlamentul României, potrivit datelor sondajului IMAS.

UDMR și PMP nu ar trece pragul electoral, fiind creditate cu 2,5%, respectiv 3,7% din voturi.

IMAS Iunie 2019 – Alegeri Parlament România

PNL – 27,5%
PSD – 18,9%
USR – 17,6%
Pro Romania – 9,8%
ALDE – 8,5%
PLUS – 7,6%
PMP – 3,7%
UDMR – 2,5%
DEMOS – 0,2%
Alt partid – 3,6%

La alegerile europarlamentare din 26 mai, PNL a obținut 27% din voturi, urmat de PSD cu 22,5%, Alianța USR PLUS – 22,4%, Pro România – 6,6%, PMP – 5,7% și UDMR – 5,4%. ALDE a obținut abia 4% din voturi și nu a trimis niciun reprezentant în Parlamentul European.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax