Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SONDAJ IMAS: Ce cote au partidele politice din România la alegerile Parlamentare. Cine înregistrează creșteri în sondaje

Publicat

grafic

Potrivit unui sondaj IMAS comandat de Europa FM, pentru alegerile parlamentare, PNL înregistrează o creştere, de la 32,6% în luna iunie, la 33,4% în această lună. PSD are o cotă de 23,4%, faţă de 21,9%, cât avea în luna precedentă.

PNL e creditat cu 33,4% în sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM în această lună. Liberalii mai cresc puțin, după ce, în mai, înregistrau cele mai puține opțiuni din acest an (32,6%).

PSD, în schimb, crește ceva mai mult, de la 21,9% în iunie la 23,4% acum – un nivel mediu la care s-a aflat în ultimele luni.

Pentru prima dată, sondajul include Alianța USR Plus, nu cele două formațiuni separat, iar Alianța e creditată cu 17,2%. Luna trecută, USR avea 12,3% în sondaj, iar Plus – 5,8%.

Pro România scade în această lună, după două luni în care s-a plasat peste 11 la sută. Partidul lui Victor Ponta e creditat cu 9,7% din potențialele voturi în luna iulie.

UDMR revine peste pragul electoral, cotat la 5,6%, după ce luna trecută nu înregistra decât 3,4% din opțiunil de vot.

PMP coboară și mai mult sub pragul electoral: 3,9% în această lună, față de 4,7% în iunie.

ALDE scade la 3,4%, la mai puțin de jumătatea procentelor pe care le avea în urmă cu un an (7,3% în iulie 2019).

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 10 – 29 iulie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax