Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj IMAS: Cum ar vota românii, dacă duminică ar avea loc alegeri. Partidul de pe primul loc și surprizele din spate

Publicat

PSD condus de Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu, Eugen Nicolicea și Cătălin Rădulescu, se menţine în continuare pe locul întâi în topul preferinţelor electorale ale românilor, în ciuda măsurilor controversate pe care le-a adoptat și a scandalurilor în care a fost implicat partidul în ultimele luni. Cel puțin așa indică un sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM. În spatele PSD, la doar două procente, se află PNL. Surprizele ultimei cercetări sunt reprezentate de intenţia de vot pentru ALDE şi PLUS.

Dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Parlament, 17,4 % dintre români ar vota cu Partidul Social Democrat. Pe locul doi, la aproximativ 2 procente se află Partidul Național Liberal.

Pentru Europarlamentare, în topul preferințelor electoratului rămâne Partidul Social Democrat cu 17.4%, însă într-o cădere care îl apropie extrem de mult de Partidul Național Liberal – cotat cu 15.2%.

imas

Dacă europarlamentarele ar avea loc duminică, primele două locuri ar fi ocupate tot de PSD – 17.4% și PNL – 16,5%, iar pe locul trei ar urca USR – cu 9,3% din intențiile de vot. ALDE coboară pe 4 – cu 9,1 procente.

Cât despre viitorul președinte, actualul șef al statului, Klaus Iohannis, ar obține 34,9% din voturi, arată sondajul IMAS realizat în perioada 11 – 30 ianuarie. Așadar, dacă în loc de luna noiembrie, alegerile prezidențiale ar avea loc duminică – Klaus Iohannis ar rămâne favorit cu 34,4% din intențiile de vot, în cădere cu 0.5% față de sondajul IMAS din decembrie.

imas

Călin Popescu Tăriceanu l-ar depăși de aproape trei ori pe Liviu Dragnea cu 15.4%, față de 6 la sută, pe locul 3 s-ar situa Victor Ponta – 13.2% și pe locul 4 Dacian Cioloș, cu 10.9%.

Procentul celor nehotărâți sau celor care nu răspund este de 8.2%.

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei. Respondenții au fost selectaţi aleator de către calculator, prin generarea automată de numere de telefon; Pentru acest studiu au fost intervievate 1011 persoane cu vârste de 18 ani și peste; Perioada de realizare a interviurilor: 11 – 30 ianuarie 2019. Eroarea de eşantionare este de +/- 3.1%.

Sursă: Europafm.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax