Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sondaj INSCOP pentru Europarlamentare: USD ar primi 40,4% din voturile alegătorilor, iar PNL ar avea 17,6%

Publicat

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP în perioada 27 februarie – 4 martie 2014, USD ar obține la alegerile europarlamentare 40,4% din voturi, PNL 17,6%, iar PDL 13,7%. Dintre răspunsurile persoanelor chestionate în cadrul acestui sondaj, cele mai multe în dau ca preferat pentru funcţia de comisar european pe Mircea Geoană.

În continuarea clasamentului opţiunilor respondenţilor, dintre partide, aceştia ar vota Partidul Mișcarea Populară (9,1%), Forța Civică (5,1%), pe acelaşi loc cu UDMR (5,1%), urmat de PPDD (4,1%), PRM (2,7%), PNȚCD (1,7%).

În ceea ce priveşte intenţia de a se prezenta la vot în 25 mai pentru alegerile europarlamentare, 33,3% dintre respondenți au precizat că se vor prezenta sigur la alegeri, 28,1% susţin că probabil se vor prezenta, 7,6% probabil nu se vor prezenta, iar 9,5% sunt siguri că nu se vor prezenta. Alţi 19,1% sunt nehotărâţi şi 2,4% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Printre preferinţele românilor pentru personalităţi cu şanse la funcţia de comisar european, pe lista deschisă, se află Mircea Geoană (23,9%), Titus Corlățean (11,5%), Monica Macovei (9,9%), Dacian Cioloș (9,3%) şi Rovana Plumb (2,8%). Nu au ales niciunul dintre cei prezentaţi în listă 21,7% dintre repondenți, iar 19,7% nu știu sau nu au răspuns la această întrebare.

Sondajul INSCOP a fost realizat pe un eşantion de 1.055 persoane, cu o eroare maximă a datelor de 3% şi grad de încredere de 95%.

Vedeţi integral rezultate INSCOP- europarlamentare

Pe lista prezentată de USD pentru europarlamentare, Corina Creţu (actual europarlamentar) se află pe primul loc, Cătălin Ivan (actualul şef al delegaţiei PSD în PE), pe locul trei, iar pe următoarele locuri Dan Nica (fost ministru al Comunicaţiilor), Damian Drăghici (consilierul premierului pe problemele romilor), Maria Grapini (fostul ministr pentru IMM-uri), actualii europarlamentari Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă, adjunctul şefului de cabinet al comisarului european Cioloş, Sorin Moisă, precum şi actualii eurodeputaţi Victor Boştinaru şi Claudiu Tănăsescu.

sursa: inscop.ro

Citeşte şi LISTA PDL la Europarlamentare: Theodor Stolojan, Monica Macovei pe primele locuri. Șanse mici pentru PDL Alba să prindă un loc eligibil

Citeşte şi EUROPARLAMENTARE 2014: LISTA candidaţilor PNL la alegeri. Albaiulianul Florin Roman se situează pe locul 13

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax