Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sondaj INSCOP ”PREZIDENȚIALE 2014”: 28% dintre români și-ar putea schimba opțiunea de vot în timpul campaniei electorale

Publicat

stampila europarlamentare vot Peste jumătate dintre români (52,8%) se declară interesați sau foarte interesați de campania electorală, iar peste 70% știu deja cu cine votează, relevă un sondaj Inscop Research realizat în perioada 2-8 octombrie 2014, potrivit unui comunicat de presă remis, luni, AGERPRES. De asemenea, 28% dintre români și-ar putea schimba opțiunea de vot ca urmare a campaniei electorale. 

În urma sondajului realizat de Indicele Național al Serviciilor și Consumului Populației, 17,6% dintre români se declară foarte interesați de campania electorală pentru alegerile prezidențiale și 35,2% interesați, în timp ce 31,3% dintre respondenți aleg varianta „puțin interesat”, 14,8% „deloc interesat”, iar 1,1% dintre aceștia nu știu sau nu răspund.

În ceea ce privește candidatul ales, 70,9% dintre români afirmă că știu sigur cu cine vor vota la prezidențiale, în timp ce 18% nu au această certitudine, iar 11,2% nu știu sau nu răspund.

La capitolul notorietate, cel mai bine este plasat Victor Ponta, 97,1% dintre cei intervievați declarând că știu de candidatura acestuia. Pe locul doi ca notorietate se situează Klaus Iohannis (95,3%), apoi Elena Udrea (95,2%), Călin Popescu Tăriceanu (91,6%), Monica Macovei (88%), Dan Diaconescu (82,2%), Corneliu Vadim Tudor (78,7%), Teodor Meleșcanu (78,6%), Kelemen Hunor (63,1%), Gheorghe Funar (47,4%), William Brânză (36,5%), Szilagyi Zsolt (31,5%), Constantin Rotaru (23,3%), Mirel Amariței (23,2%).

Cu afirmația „subiectele dezbătute în campania electorală au legătură cu problemele care mă interesează în mod direct” și-au exprimat acordul 55% dintre subiecții intervievați, în timp ce 31,6% au spus că nu sunt de acord, iar 13,4% nu știu sau nu răspund.

Pe de altă parte, 36,5% dintre români sunt de acord cu ideea că subiectele dezbătute în campanie nu au legătură cu problemele țării, în timp ce 46,4% nu sunt de acord cu această afirmație. 17,2% nu știu sau nu răspund.

Totodată, 46,5% dintre respondenții sondajului consideră că au cunoștință de programele principalilor candidați, 35% declară că nu cunosc, iar 18,5% nu știu sau nu răspund.

Sondajul mai relevă că 28% dintre români și-ar putea schimba opțiunea de vot ca urmare a acestei campanii electorale, în timp ce 55,9% infirmă o asemenea posibilitate, iar 16,2% nu știu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat la comanda cotidianului „Adevărul” și are o eroare maximă de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Volumul eșantionului a fost de 1095 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Sursa: agerpres.ro

SONDAJ Alba24.ro: 14 candidați vor să-ți fie PREȘEDINTE. Pe care dintre ei îl preferi? VOTEAZĂ

 • Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL) (54%)
 • Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC) (17%)
 • Monica Luisa Macovei (7%)
 • Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară) (6%)
 • Călin Popescu Tăriceanu (5%)
 • Corneliu Vadim Tudor (PRM) (3%)
 • Gheorghe Funar (2%)
 • Teodor Meleşcanu (2%)
 • Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu) (2%)
 • Kelemen Hunor (UDMR) (1%)
 • William Brânză (Partidul Ecologist Român) (1%)
 • Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania) (1%)
 • Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă) (0%)
 • Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo) (0%)
 • Total voturi: 3.556

Loading ... Loading ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax