Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sondaj: Mai mult de o treime dintre români cred că proprietarii Clubului Colectiv sunt responsabili de tragedia produsă

Publicat

IMG-20151104-WA0006 Mai mult de o treime (38%) dintre români cred că proprietarii clubului Colectiv sunt vinovați de incendiul produs săptămâna trecută pentru că nu au respectat normele de siguranță, iar 35% susțin că Primăria locală, „care a dat autorizație fără să verifice locul”, este responsabilă de tragedia produsă, relevă un sondaj realizat de CSCI.

Potrivit sondajului, doar 12% dintre intervievați susțin că vina o poartă „clasa politică, în ansamblu, pentru că nu a creat, în ultimii 25 de ani, reguli mai sigure”.

De asemenea, respondenții atribuie această vină în proporție egală, câte 7%, guvernului, pentru că nu a verificat modul în care autoritățile pun în aplicare normele, și reprezentanților trupei muzicale pentru că au organizat un spectacol de artificii în sală.

Totodată, sondajul relevă că, după accident, au intervenit bine spitalele (99%), cetățenii care au donat sânge (98%), Ambulanța și SMURD (94%), Pompierii (90%), Parchetul (71%) și Guvernul (69%). La polul opus, cele mai multe nemulțumiri se îndreaptă către autoritățile locale (Primăria) — 64%.

Pentru evitarea unor astfel de accidente, 65% dintre cei intervievați consideră că trebuie crescut rolul statului și al autorităților, astfel încât acestea să beneficieze de resurse pentru a controla și a pune în aplicare legea. O soluție împărtășită de 29% dintre intervievați este aceea ca atribuțiile să fie preluate de la stat de către societatea civilă.

Sondajul a fost realizat în perioada 2 — 4 noiembrie, pe un eșantion național format din 992 de persoane adulte, având o eroare tolerată de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax