Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ PREZIDENȚIALE: Iohannis conduce detașat în primul tur. Mircea Diaconu trece pe locul 3. Intenția de vot pe partide

Publicat

candidati

Un sondaj realizat de Socio Data arată faptul că în cursa pentru alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis stă departe de ceilalți candidați, în primul tur, dar pentru locul 2 va fi o bătălie acerbă.

Conform sondajului, Klaus Iohannis ar obține 40% în primul tur. Pe locul secund o regăsim pe Viorica Dăncilă, candidata PSD fiind c într-o ușoară creștere și ar ajunge la un scor de 19%.

sondaj

Surpriza vine din partea lui Mircea Diaconu, care ar fi ajuns deja la 16%, deși a intrat în cursă cel mai târziu.

Pe locul 4 se clasează Dan Barna, cu 15%, iar pe locul 5 este Theodor Paleologu cu 5%. Pe locul 6 este Kelemen Hunor cu 3%, iar 6% ar vota cu un alt candidat.

Conform sondajului, 33% consideră că Viorica Dăncilă va ajunge în turul II, în timp ce doar 30% consideră că Dan Barna va fi în turul II.

La partide, PNL se clasează în continuare pe primul loc în ceea ce priveşte intenţia de vot pentru alegerile parlamentare se arată îm sociologică a Socio Data, fiind urmat la mică distanţă de PSD.

PNL are 28% în preferințele electoratului, urmat de PSD cu o intenţie de vot de 25%.

USR/PLUS – 22% și Pro România – 9%. ALDE, cu 4% nu ar mai prinde Parlamentul.

PMP și UDMR ar reuşi să intre în Parlament, în condiţiile în care intenţia de vot e de 5%.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-20 septembrie 2019, prin interviuri telefonice, pe 1070 de subiecți, cu o eroare tolerată de +/- 3%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax