Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

SONDAJ: Sunteţi de acord ca elevii să meargă fizic la şcoală și după depășirea incidenței de 6 la mie?

Publicat

Ministerul Educației susține că până la finalul săptămânii se va lua o decizie în privința desfășurării cursurilor dacă se depășește pragul de 6 cazuri de COVID la mia de locuitori într-o localitate. 

După „regulile” din prezent, dacă vineri rata de infectare cu noul coronavirus este de peste 6 la mie, începând de luni şcolile vor susţine cursurile online. 

Școlile vor fi decuplate de la rata de infectare din localitate, pragul de 6 la mie de la care se trecea în online fiind eliminat, a decis miercuri Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice se face în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În plus, se va solicita introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până acum nu au fost omologate.

Ministrul Educației susține păstrarea școlilor deschise, cu prezență fizică

Sorin Cîmpeanu a afirmat că ar face „orice” ca şcolile să fie deschise cu prezenţă fizică.

„Dacă până vineri se va consolida un numitor comun bazat pe experienţa celor cu competenţă medicală… mai puţin contează ce ne dorim noi, cei din Educaţie, că dacă m-ar întreba pe mine, separat de orice, aş spune: da, vreau să fac orice ca să fie şcolile deschise cu prezenţă fizică.

Doar că nu este determinant punctul meu de vedere, pentru că nu am competenţe medicale, epidemiologice cu atât mai puţin”, a precizat ministrul.

Șeful CNCAV: se poate face modificare în sensul „decuplării de pragul de 6 la mie”

Șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a declarat că se poate lua în considerare această modificare în sensul „decuplării de pragul de 6 la mie”.

Potrivit acestuia, poate „să existe o monitorizare foarte riguroasă a respectării regulilor sanitare și de identificare a cazurilor pozitive. Să se închidă acele clase și școli unde există cazuri. Ne aflăm într-o altă perioadă a pandemiei, avem la dispoziție testarea, avem la dispoziție vaccinarea”.

Regulile actuale: scenariile de funcționare a școlilor

În prezent, sunt luate în considerare două scenarii:

Scenariul 1 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori:

Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localității:

a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

b) Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special.

SONDAJ Sunteţi de acord ca elevii să meargă fizic la şcoală și după depășirea incidenței de 6 la mie?

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. x

    joi, 30.09.2021 at 11:16

    Aș fi de acord dacă și în celelalte domenii s-ar aplica aceeași măsură.Dubla măsura(vezi Congres PNL) scindează societatea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax