Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

SONDAJ: Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE? Exprimați-vă opinia asupra celui mai fierbinte subiect al momentului


Publicat

pensii

Legea care elimină pensiile speciale trebuia să intre miercuri la votul final în Camera Deputaților, dar a fost amânată până în februarie 2020. Deputații din Comisia de muncă au votat marți, în unanimitate, ELIMINAREA pensiilor speciale, cu excepția celor militare.

Au fost abrogate pensiile speciale ale parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor, judecătorilor CCR, personalului auxiliar din justiție, ale funcționarilor de la Curtea de Conturi, ale funcționarilor parlamentari, aviatorilor, diplomaților, și ale foștilor șefi de stat.

De asemenea, în baza unui amendament propus au fost eliminate și indemnizaţiile pentru aleşii locali.

Este important de știut că și în cazul aprobării legii, în luna februarie 2020, aceasta nu se va aplica retroactiv. Astfel, cei care au primit pensii speciale înainte de adoptarea ei, le vor primi în continuare.

De asemenea, legea ar putea fi declarată neconstituțională, dacă va fi atacată la CCR ceea ce ar face ca  aceasta să fie imposibil de aplicat.

O altă variantă inatacabilă, prin care s-ar putea reduce aceste pensii speciale, care în unele cazuri depășesc 15.000 de euro pe lună,  ar fi supraimpozitarea acestora, dar până la această dată nu a fost luată în considerare această variantă.

Alba24 vă propune să vă exprimați opțiunea într-un sondaj care vizează eliminarea pensiilor speciale pentru fiecare categorie profesională care beneficiază în prezent de acestea.

Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru ALEȘII LOCALI (Primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, consilieri locali și consilieri județeni)?

Loading ... Loading ...

Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru PARLAMENTARI?

Loading ... Loading ...

Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru MAGISTRAȚI (judecători, procurori, grefieri)?

Loading ... Loading ...

Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru MILITARI (armată, poliție, servicii secrete)?

Loading ... Loading ...

Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru funcționarii de la Curtea de Conturi?

Loading ... Loading ...

Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru funcționarii de la Parlament?

Loading ... Loading ...

Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru AVIATORI?

Loading ... Loading ...

Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru DIPLOMAȚI?

Loading ... Loading ...

Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru FOȘTI ȘEFI DE STAT?

Loading ... Loading ...Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

55 Comentarii

55 Comments

 1. Vlad Hutanu

  miercuri, 18.12.2019 at 18:38

  Consider că pensii speciale trebuie să primească acei oameni care au realizat ceva. Au făcut ceva pentru popor indiferent că este primar, prefect, militar sau inginer. Ex : Daca un polițist a fost rănit într-o misiune, sunt de acord cu acordarea unei pensii speciale.

  • Martin

   joi, 19.12.2019 at 06:39

   Nu sunt de acord ca cineva sa primeasca pensii speciale pentru ca pentru munca depusa a fost remunerat si a primit atunci toate facilitatile muncii depuse . Mai ales politistii care nici asa nu si merita salariile ca nu asi fac datoria ,si militarii pentru ce ? Au participat la razboaie au fost in misiuni periculoase? Si daca au fost au fost remunerati pentru asta si platind impozit automat sa adunat la fondul de pensii . Crecind contribuitatea primesc pensii mari. Armata sta bine mersii in companii sa treaca ziua sa vina pensionarea nici macar la munci nu merg cum mergeam inaite si au nevoie de pensii speciale? Oare cu cite guri maninca ? Si maninca multa pensie fiind pensionati la 40 ,45 ,50 de ani . Noi care muncim din greu la 65 . Care ajunge . Noi oare nu avem un corp ca si ei ?oare noi nu avem aceleasi nevoi? Cel mai corect cit ai contribuit atit primesti . Daca suntem intradevar oameni .

   • GicuX

    vineri, 20.12.2019 at 17:54

    1. Prietene habar nu ai pe planeta traiesti tu cu neamul tau. Fara o armata Romania ar fi rupta in doua in secunda nr 2, fara o armata nu ai putea tu sa comentezi in momentul de fata.
    2. Militari aia de care spui tu ca au plecat dincolo au primit 50 euro pe zi. Un muncitor cel mai prost platit in Italia ia 50 euro. mars de unde ai iesit.
    3. NIMENI NU TI A INGRADIT DREPTUL DE A INTRA IN ARMATA DOAR CREIRUL TAU SI CONDITIA TA FIZICA.
    4. MILITARI PLATESC CONTRIBUTIE LA CASA DE PENSII A ARMATEI , PE CARE GUVERNUL VREA SA PUNA MANA PENTRU ACOLO SUNT MAI MULTE FONDURI DECAT ARE NEVOIE ARMATA IN PREZENT.
    5. Pensie de militar dupa 30 ani 2800 lei e mult.

    • Mihai

     vineri, 20.12.2019 at 20:21

     Gicule, cine te-a pus mama sa te faci soldat? N-ai avut cap sa faci o meserie sau sa mergi la scoala?

     • Cristobv

      vineri, 27.12.2019 at 19:23

      Meseria pe care ne-am ales-o, a fost alegerea fiecăruia dintre noi! Nimeni nu este vinovat ptr. asta, decât noi înșine, lucru pe care este normal să ni-l asumăm! Cu cât contribuim la vechimea în serviciu, pe perioada vieții, cu atât să fim remunerați, la pensie!

     • Dan

      sâmbătă, 11.01.2020 at 11:36

      Fiecare isi alege meseria care si-o doresti si pe care o poate practica… unii au ales o meserie mai grea, de militar, altii ce au putut.

    • Marius

     miercuri, 25.12.2019 at 18:23

     Gicule esti cam prost informat nu foarte multi castiga 50 Euro/ zi afara si din banii aia mai trebuie sa si manance si alte cheltuieli pe cand un militar care „lucreaza afara” are totul asigurat si pe langa banii pe care îi castiga afara acasa primeste solda integral. Nu iti place in armata nimeni nu te obliga sa mai stai du-te la munca in Italia daca zici ca e mai bine acolo.

     • Mihaela

      vineri, 27.12.2019 at 15:39

      Sunt de acord cu eliminarea lor toti suntem egali ori ba?

     • Dan

      sâmbătă, 11.01.2020 at 12:10

      Ca exceptie de la art. 16 ”Egalitatea in drepturi” din Constitutia Romaniei fac militarii fac exceptie prin restrângerea unor drepturi constitutionale astfel:
      – dreptul la libera circulatie – art. 25;
      – șibertatea de exprimare – art. 30;
      – dreptul de a fi ales – art. 37;
      – libertatea întrunirilor – art. 39;
      – dreptul de asociere – art. 40;
      – interzicerea muncii fortate – art. 42;
      – dreptul la greva – art. 43;
      – familia (restrângerea dreptului la casatorie) – alin. (1) art. 48;
      Aceste drepturi sunt restranse prin art. 53 din constitutie si prin ”sectiunea a 3-a Interzicerea sau restrângerea unor drepturi” din legea 80/1995 ”Statutul cadrelor militare”
      In plus, cf. art. 54 ”Fidelitatea fata de tara” di constitutie, sunt singura categorie carecare se angajeaza sa fie fideli tarii chiar cu pretul vietii (functionarii de rang inalt depun juraman ca ”nu precupetesc nici-un efort”) si militarii sunt singurii care raspund in fata legii (prin legi organice) pentru incalcarea acestui juramant.

    • Oana

     joi, 09.01.2020 at 17:33

     Pensii speciale?In ce tarä se mai aude in afara Romäniei despre pensii speciale?!Eu acuma aud prima datä in viata mea despre asa ceva!Tara tuturor posibilitätiilor!!!Ai lucrat sau lucrezi intr-o domeniu ,ai luat salar sau primesti salar,ai fost plätit si esti plätit pentru munca ta,nu?Dacä ai invätat mai mult,salar mai mult,dacä ai invätat mai putin salar mai mic.Fiecare domeniu are salariu potrivit.Dacä ai intrat sau intri in pensie,la fel, ai avut un salar mai mare,ai plätit pentru sat mai mult, si ai pensie mai mare,dacä ai plätit mai putin ai pensie mai micä.
     DAR romänii sänt mai inteligenti ca intotdeauna.

     • Dan

      sâmbătă, 11.01.2020 at 12:12

      In toate tarile care au armate, militarii beneficiaza de pensii stabilite prin legi specifice, altele decat cele bazate pe contributivitate.

    • Maria Nisipeanu

     vineri, 10.01.2020 at 15:09

     Acordarea pensiilor speciale este un act de nedreptate față de toți, nimeni nu este special,sau mai special,față de ceilalți!Felul nostru de a fi,de a munci, de a înțelege ce se întâmplă în societate, de a contribuii corect la dezvoltarea acestei societăți face diferența dintre noi, și pentru munca asumată și desfășurată ar fi corect să se primească drepturile materiale cuvenite!Contribuția la pensie, la sănătate, impozitul pe venit, în general toate obligațiile față de stat, să fie plătite de absolut toată lumea!După ce,că sunt „SPECIALI”,nu plătesc nimic din aceste dări, și fără contribuție la Fondul de pensii, au dreptul la PENSII NESIMȚITE, adică SPECIALE!!🤔🤔🤔

    • Elena

     luni, 20.01.2020 at 19:48

     Militarii au fost plătiți pentru asta și primesc pensii.Să nu uităm că au activat în perioadă de pace și și-au ales singuri această activitate.Sunt de acord să primească pensii speciale mutilați din război, cei ce activează în operațiuni periculoase, ex. Irak.Pentru cei ce au activat în birouri și și-au mărit burdihanul, îmi pare rău, este suficientă pensia.Au avut salarii mari în armată, deci și pensia este pe măsură.

   • nelu

    luni, 30.12.2019 at 10:26

    Ma ****** tu de duci la munca ta de ***** si faci ce vrei, pleci cind vrei,de sarbatori si vichenduri stai acasa, iar armata este tot timpu la ordin zi si noapte ca la nevoie sa intervina si sa apere un ****** ca tine.

   • Nicolae

    joi, 09.01.2020 at 21:22

    Pina nu se v a intra în incapacitate de plata nu se v a face nimic

   • Relu

    vineri, 10.01.2020 at 04:05

    Domnule Rareș Bogdan ! Noi poporul va vota să eliminați pensiile speciale. Ținețivă de cuvint ! Dați toți bugetari afară din primarii e o mafie mare

   • Gaby

    sâmbătă, 11.01.2020 at 00:55

    Militarii, mai ales cei ce sunt in armatele ONU primesc bani de nu are decat presedinte, credeti ca merge asa de Dragul razboiului? Sunt de acord doar pt cei care au murit sau accidental grav, infirm pe viata sa primeasca ceva in plus…. Dar cu ce e el mai mare si tare decat mama mea care a lucrat in 3 schimburi si care munca foarte greu ani si ani si are pensie de 975 lei…. Unde e echitatea???? Balanta????

   • Dan

    sâmbătă, 11.01.2020 at 11:34

    Militarilor care participa la conflicte armate in teatrele de operatii (ca si contributie a Romaniei la NATO) le-au fost eliminate din calculul pensiei acele indemnizatii si drepturi finaciare prin art. 40, pct. 4, alin. (1), lit. n din OUG 57/2015 (Ciolosi).

    Varsta de pensionare pentru militari este de 60 de ani si poate fi redusa cu maxim 13 pentru cei ce lucreaza in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii (piloti, parasutisti, scafandri, operatori de forte pentru operatii speciale). Cei care ies mai devreme de aceasta varsta la pensie sunt cei ale caror functii sunt desfiintate si nu li-se poate oferi o functie corespunzatoare gradului si pregatirii (cei ce sunt concediati din interesul institutiei) sau cei ce datorita unor afectiuni medicale dobindite pe timpul si din cauza serviciulu sunt declarati inapt sau apt limitat serviciu militar, iar pensiile acestora sunt diminuate coresounzator cu vechimea in serviciu.

  • Apostol Romica

   joi, 02.01.2020 at 20:40

   Nu,nu sunt de acord cu așa numitele….pensii speciale! Suntem singura țară din lume unde se practică astfel de … hoții pe față! Singurul vinovat pentru acest derapaj este PSD -ul lui Dragnea puscariasul.Pentru astfel de privilegii, înseamnă că ai făcut ceva extraordinar pentru țară, comunitatea ta! Atunci ceilalți cetățeni care au contribuit o viață la stat pentru a avea o pensie… pentru a supraviețui,ce vor spune?Unde este dreptatea? Așadar…nu sunt de acord cu aceste pensii speciale!

  • Dan

   sâmbătă, 11.01.2020 at 11:18

   Politistul ranit intr-o misiune poate primi in cel mai bun caz ”pensie sau indemnizatie de invalididate” care este mult inferioara unei pensii.

  • Simion Neculai

   joi, 16.01.2020 at 06:13

   Da ,pensii speciale sa primeasca doar cei care au adus realizari in favoarea statului,cu realizari si rezultate benefice,intregii natiuni,,in final,in favoarea celor care platesc acele pensii,dar numai pe baza unui cod ce sa defineasca acest merit,fara trepte de ierahizare,iar propunerile nominale si avizarile sa fie trecute prn comisii total in afara politicului .
   Daca se vrea,se poate ! Si asa poporul isi va cunoaste adevaratii binefacatori,doar citiva,nu mii de fripturisti !

  • tiberiu gabor

   joi, 23.01.2020 at 11:02

   Cu toate acestea ranit esti o data in timpul exercitarii obligatiilor de servici, deci poti primi functie de gravitatea cazului dar chiar toata viata? Si daca un om nu din armata este ranit cum este?

  • Liviu P.

   joi, 23.01.2020 at 22:30

   Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru MILITARI (armată, poliție, servicii secrete)?
   Aici comporta discutii in sensul ca nu toti militarii(inclusiv cei din serviciile speciale) si nu toti politistii(care nu sunt militari) participa la misiuni in care isi risca integritatea corporala sau viata… Eu as fi pus intrebarea Sunteți de acord cu ACORDAREA PENSIILOR SPECIALE pentru MILITARII(armată,servicii secrete) si POLITISTII care isi desfasoara activitatea in unitati implicate in misiuni in care integritatea corporala si viata le este pusa in pericol ?

  • Rodica Olea

   vineri, 24.01.2020 at 01:06

   Da,sunt de acord !!!

 2. Anghel

  joi, 19.12.2019 at 09:48

  Speciali pentru ce? Sunt de acord sa fie remunerati in cazuri „Speciale” dar nu pensii speciale. Si cu asta basta! Nici un fel de exceptie la stat! Asa ceva este inadmisibil!

 3. Belei Florin

  joi, 19.12.2019 at 11:28

  Pensiile speciale ar trebui votate de populatie prin referendum nu de jigodiile din parlament

  • Cobuz

   luni, 30.12.2019 at 13:31

   Aiureli,droguri pentru prosti:pensiile speciale nu vor fi eliminate ci consolidate.

 4. Ana

  joi, 19.12.2019 at 13:13

  Ati uitat sa mentionasi pe falsii revolutionari in acte, sunt mii de oameni care primesc bani grei lunar pe nedrept.

 5. Caatoiu ionela

  joi, 19.12.2019 at 16:22

  Nimeni nu este special.Toti muncim,cotizam,si avem pensii sau nu.Fiecare are serviciul lui,cu bune cu rele,in conditii mai bune sau nu,alegerea ne apartine.Se munceste peste program dar asta nu te face special.Opriti furtul din banii publici,opriti castigurile falsilor revolutionari,opriti salariile cumulate cu pensii la stat.Cine vrea sa vina la privat sa vadă normalitatea existentei.

 6. Gabi

  joi, 19.12.2019 at 18:32

  Au fost date pensii speciale si de serviciu salariatilor din institutiile de forta ale statului. In nicio tara din lume nu exista acest sistem de mituire a salariatilor. Cu ce sunt ei mai speciali decat alte categorii profesionale ? TAIATE ABSOLUT TOATE PENSIILE SPECIALE.SI DE SERVICI !!!!! TOATE !!!!

  • Saitoc Stefania

   joi, 19.12.2019 at 23:56

   Nimeni pe pamant nu poate fi numit special. Toti suntem oameni! Fiecare cu munca lui, indiferent de ce servici are! Toti muncim, nu unii mai mult si unii mai putin! Nu trebuie sa existe diferenta. Cat ai muncit atat primesti!
   Trebuie sa fim corecti nu speciali.
   Nu pot sa inteleg cum unii traiesc cu pensie de 300 lei si altii cu 18000 lei.
   DE CE?

 7. Laurentiu

  vineri, 20.12.2019 at 04:44

  Legea să funcționeze și retroactiv într-un termen de cinci ani in urma asa cum ANAF recuperează datorii de la contribuabili.

 8. GABI

  vineri, 20.12.2019 at 10:06

  Sunteti in eroare. Pensiile militarilor nu intra in categoria pensiilor speciale. In nici un stat. Sunt pensii introduse prin „Regulamentele Organice” (1831). Nu sunt pensii inventate ca pentru celelalte categorii.

 9. Puiu George

  vineri, 20.12.2019 at 16:31

  Nici o pensie speciala, numai pensii pe contributivitate.
  In plus sa se dea salarii la stat pe grila: cel mai mare salariu pt presedinte, iar in jos pe grila pana la muncitorii necalificati; raportul intre maxim si minim sa fie de 1 la 10.
  Numai asa vom ajunge la echitate sociala.

 10. Alex

  vineri, 20.12.2019 at 17:57

  CE LEGI SE APLICĂ PENSIILOR SPECIALE?

  1. Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România
  2. Legea nr. 567/2004 privind Statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea
  3. Legea nr. 7/2006 privind Statutul funcţionarului public parlamentar
  4. Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României
  5. Legea nr. 303/2004 republicată, privind Statutul judecătorilor și procurorilor
  6. Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi
  7. Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale
  8. Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

  CINE ÎNCASEAZĂ PENSII SPECIALE? CÂT SUNT DE MARI? CÂTE PENSII SPECIALE EXISTĂ?

  Parlamentarii, diplomații, magistrații, grefierii, personalul aeronautic, auditori ai Curţii de Conturi, judecătorii CCR şi funcţionarii parlamentari, conform legii. Aceștia iau pensii SPECIALE între 8.000 și aproximativ 37.000 lei lunar. Sunt aproximativ 86.000 de pensii speciale cuprinse în cuantumul mai sus menționat și reprezintă 0.1% din bugetul naţional de pensii.

  CE LEGI SE APLICĂ PENSIILOR DE SERVICIU? CINE BENEFICIAZĂ DE PENSII DE SERVICIU? CÂT DE MARI SUNT?

  O singură lege, Legea 223/2015. De această lege beneficiază polițiștii, jandarmii, pompierii, militarii. Sunt aproximativ 155.000 de persoane, dintre aceștia – circa 85.000 – MApN. 55.000 – Interne, 15.000 servicii, care iau pensii de serviciu. Cele mai multe pensii de serviciu sunt situate între 2.200 și 3.500 lei și aparțin celor mulți, polițiștii și militarii care au fost efectiv în stradă.

 11. manole

  vineri, 20.12.2019 at 19:25

  Pai ala care a muncit intr-o turnatorie timp de 35 de ani , care a produs ceva chiar si stiloul ala cu care a scriu magistrati sau alti pensionari speciali, cu ce e mai prejos decat altii?De ce el nu poate lua si el o pensie special , sau taranul care produce faina si pensionari speciali crapa in ei ca sa manace .Daca nu ar fi mancare ar mai trai pensionari speciali?De ce nu are toata lumea pensii speciali caciexiusta un lant care unul depinde de celalt asa ca toate lumea ori au pensii speciale ori nu au toti (((

 12. Claudiu

  sâmbătă, 21.12.2019 at 12:22

  Nimeni nu te obliga sa iti alegi o anumita meserie. Si daca o faci doar pentru beneficii financiare o faci si prost si degeaba. Pensia este un venit pe care il obtii atunci vand nu mai poti munci. Pentru a obtine acest beneficiu, in perioada de activitate, prin taxele platite, contribui la acest fond din care iti vei primi pensia mai tarziu. Nu vad de ce, in conditiile in care ti-ai ales singur meseria, ar trebui sa fii recompensat altfel decat in baza contributivitatii. Partea trista este ca permitem unor categorii profesionale sa profite de pozitia sociala pentru a beneficia de astfel de facilitati. Eu nu contest ca anumite activitati implica riscuri importante dar oricine isi alege o astfel de meserie o face in cunostinta de cauza.

 13. duculescu

  sâmbătă, 21.12.2019 at 21:38

  sunt angajati de 18 ani in penitenciarul pelendava Craiova intram pe aceiasi poarta toti suntem dispusi la acelasi pericol;;; nu vad de ce atata discriminare ;; functionari publici primesc in plus fata de Persoanele contractuale urmatoarele drepturi:; grupa 1 munca ,pensie de serviciu, plata orelor suplimentare, plata transport (de acasa la servici) chirie la cei care nu au locuinta plata medicamentelor, plata confectionare ochelari,plata efectuare lucrari de stomatologie ETC ACESTE DISCRIMINARI LEAM SESIZAT LA TOATE FORURILE DE CONDUCERE NU NEA LUAT NIMENI IN SEAMA POATE CERCETATI VOI

 14. Chirita

  marți, 24.12.2019 at 17:29

  As dori sa dea inapoi toti bani care iau primit pe asa zisa pensie specială plus dobânda ca la banca

 15. Marius

  miercuri, 25.12.2019 at 18:30

  Pensiile de servici ale militarilor sunt tot un fel de pensii speciale ca de altfel orie pensie care nu respecta principiul contributivitatii.

 16. Chelaru Costoca

  joi, 26.12.2019 at 15:56

  Toate persoanele de mai sus au beneficiat în timpul activității de salarii consistente. Atunci pentru ce, pensie speciala?

 17. Magdalena

  vineri, 27.12.2019 at 08:20

  Toti trebuie sa primeasca pensie conform contributivitatii. Ar trebui ca toate sumele incasate sa fie supuse contributiei pentru pensie. In locul indemnizatiilor,sa fie salarii. Cei care au acum pensii speciale,au avut si salarii mari deci…pot avea pensie pe masura. Iar pensia entru revolutionari…nu mai vorbesc. Daca pentru cei care au luptat in razboi s-a dat pamant,pentru cei care au luptat cateva zile sa primeasca pensie pe viata??? Nu vorbesc de cei raniti sau…decedati. Dar…noi ne racorim iar parlamentarii fac ce le convine 😥

 18. Marian

  sâmbătă, 28.12.2019 at 00:21

  Si la ce foloseste un sondaj ca acesta???

  Nu va fi luat in seama.

  CINE IMPARTE, PARTE ISI FACE.

 19. Maria

  sâmbătă, 28.12.2019 at 01:18

  Degeaba vrem noi( cine suntem noi ??) daca distinsii guvernanti amina pina la “ calendrele grecesti”!!! Imi pare rau ca una promit si alta fac!!!! Asa lumea se simte dezamagita!!! E “ normal” ca CCR sa nu fie de acord!!!!! Nu primesc si ei, bani nemunciti cu sudoare!!!! Priviti ce se intimpla in Justitie!!! Cum ii scoate pe hoti, ticalosi de sub “ sabia dreptatii” sun diferite motive!!!! Pe zi ce trece , raminem tot mai dezamagiti si tristi fara sperante!!!!😔

 20. Florin

  sâmbătă, 28.12.2019 at 14:44

  Nu sunt de acord cu pensiei speciale! Cred intr-o lege a pensiei in care contribuția din salariu sa cumuleze acele puncte legale după care se vor da pensiile pentru fiecare in parte!
  Nu sunt de acord cu ieșirile la pensii pentru vârste prea mici gen40-45 ani!

 21. Vasile

  sâmbătă, 28.12.2019 at 17:19

  Toate speciale eliminate, pensia să se acorde în funcție de cotizația fiecăruia, și încă ceva nu sunt deacord cu iesirile la pensie la 45 de ani, adică uni ies la 45 de ani și alți la 65, îștea ce ies la 65 trebuie să pkătească pe siile celor care ies la 45, nu vă este rușine, mineru trage pănă la 65 pt ai plăti pensia celui de la 45de ani nu, la 55-60 de ani ar di corect, odiferența de 5 ani e ok dar nu de 20,multe ai promis PNL dar mai că nu faci nimic înafară de a te plănge.

 22. Nelu.

  duminică, 29.12.2019 at 21:25

  Nu sunt de acord cu pensiile speciale ptr nimeni.Nu le convine sa vina afara linga noi in strainatate sa munceasca pe brinci daca vor mai multi bani

 23. Beatrix Fodor

  joi, 09.01.2020 at 11:09

  Am lucrat in mediu toxic, sunt alergica de atunci, fiica mea are o malformatie congenitala din acest motiv, totusi, nu mi s-a recunoscut boala, inca de pe vremea Ceausescu, au fost taiate drepturile aferente sectorului in care am lucrat. Nu se recunosc anii lucrati in acel domeniu, nu beneficiez de niciunfel de spor sau reducere la vechimea in munca. Am 39 de ani lucrati, mai am 5 ani pana la varsta standard de pensionare, voi beneficia de o pensie „mizera” fata de vechimea si munca prestata! Ce au realuzat cei care au pensii speciale?

 24. Elena

  sâmbătă, 11.01.2020 at 07:13

  Referendum pentru această temă de pensii speciale. Cu sondajul asta nu se rezolva nimic. Sa vedem parerea poporului. Mai vor ca noi cei prosti sa mergem in cârje la lucru până la 70 de ani ca să le platim celor destepți pensiile speciale. Eliminarea cumulului pensiei cu salariul.

 25. Jidanul

  sâmbătă, 11.01.2020 at 09:33

  Florin Roman spunele lui ORBAN si IOHANNIS ca daca nu anuleaza toate pensiile inclusiv la magistrati !!!!o s-o luati rau in barba cu PNL-ul vostru la viitoarele alegeri !!!!!Fara pensii speciale ca doar n-au tras in jug si FLORIN ROMAN sa fie redusi nr.de parlamentari la maxim 300 ori 2 din fiecare judet(jos cu multi ca-s precum trantorii si vampirii…) ca multi incaseaza banii publici nemeritat.Populatia ROU e sub 14 milioane in tara noastra si de ce evitati un recensamant sa se stie cati mai suntem in Romania !Nu vreti si culmea conducatorii PNL-ului vor sa secretizeze pensiile speciale si pe cei ce au facut cursuri>inalte< ca Grindeanu,seful interimar la PSD,Gabi Oprea……+++++++Jos cu hotiile planuite de conducatorii Romaniei !Fara pensie si salar de la stat ori ne mintiti cu abureli….?????Reforme sudatilor de scaune.!!!

 26. Ursu Alexandru

  sâmbătă, 11.01.2020 at 11:14

  Ce importantă are dacă suntem sau nu de acord???

 27. Roger

  joi, 23.01.2020 at 13:42

  Ba …….., du-te si fa asta fara a fi remunerat, fa-o de dragul tarii si atunci da, poti primi pensie speciala !!!!
  Ti-ai ales meserie, fa-o, nu vrei s-o faci n-o face, nu esti obligat. Nu va e rusine sa cereti pomana ? Ar fi normal ca armata si cei ce se simt speciali, sa aiba (si au, parerea mea) salarii cat mai mari,si sa li se creasca salariul incontinuu, PE MERIT, atunci in baza contributiei vor avea o pensie frumusica despre care nu va avea nimeni nimic de spus.

 28. Nicoara

  vineri, 24.01.2020 at 19:22

  Asa va trebuie. V-a trebuit revolutie. Inainte nu erau astfel de nedreptati.

 29. Leonora pusca

  duminică, 26.01.2020 at 13:18

  Nu sunt de acord cu pensiile speciale la nici o categorie deoarece toți au fost si sunt răsplătiți pentru munca depusa ,sa nu mai vorbim si de cite alte avantaje au avut.
  Fiecare sa si primeasca pensia pentru care a contribuit.
  Magistrații te jecmănesc,doctorii asemenea si multe alte categorii care s au bucurat din ce noi ăștia amăgiți am contribuit!cum are un magistrat spații colosale + alte avantaje si nu are aceste drepturi un miner de ex.care intra in mina si nu știe daca mai este de acolo!
  Așa ca toată lumea sa primească ce a contribuit.

 30. Speranța

  duminică, 13.09.2020 at 11:27

  Pensiile speciale pentru nimeni nu trebuie să existe !! NIMENI NU ESTE SPECIAL !! Contributivitatea este modul corect de calcul al pensiei și în nici un caz funcția – pentru asta ești retribuit și în consecință și la pensie se va recunoaște. ESTE SUFICIENT! Vrea cineva mai mult, există varianta PENSIILOR PRIVATE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Conflict deschis în Alianța USR PLUS Alba, după votul de vineri din Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia. Ce s-a întâmplat

Publicat

Scandalul din interiorul Alianței USR PLUS Alba se pare că a devenit public, după cea mai recentă ședință de Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, unde consilierii locali PLUS au votat diferit față de cei din USR.

Mai multe surse politice au susținut că în interiorul Alianței USR PLUS Alba, încă dinainte de alegerile locale din 2020 există un conflict între cele două formațiuni, însă acesta nu a fost făcut public până vineri 26 februarie. 

Mai exact, pe ordine de zi a Consiliului Local s-a aflat mandatarea primarului Gabriel Pleșa (USR PLUS) pentru semnarea noului contract cu firma de transport STP, contract care trebuie să asigure realizarea transportului public comun atât în Alba Iulia dar și în localitățile care fac parte din AIDA-TL. 

În ultimele două săptămâni, Primăria Alba Iulia, AIDA TL și STP s-au aflat într-un ”război” dus prin declarații de presă și comunicate, scandal care a culiminat cu oprirea gratuității pentru pensionari, elevi și studenți, gest motivat de STP prin faptul că Primăria Alba Iulia nu a achitat mai multe facturi restante.

CITEȘTE ȘI: Războiul dintre Primăria Alba Iulia și STP: Consilierii Locali l-au mandatat pe Gabriel Pleșa pentru a semna noul contract

Liderul USR Alba, deputatul Beniamin Todosiu a reacționat într-o postare pe Facebook după ce doi consilieri locali PLUS au votat pentru mandatarea primarului Plesa de a semna noul contract, în timp ce colegii lor din USR au votat împotrivă sau s-au abținut.

Hotărârea a trecut cu 11 voturi, voturi date de consilierii locali PNL și cei din PLUS.

La scurt timp, Beniamin Todosiu a scris pe Facebook:

”Gestul colegilor din PLUS este regretabil și mă întreb dacă aceștia înțeleg cu adevărat ce înseamnă responsabilitatea poziției de consilier local. Când au fost învestiți în funcție au jurat că vor fi în slujba cetățeanului, iar acest lucru înseamna să apere interesele albaiulienilor.

Sunt dezamăgit și îngrijorat de votul colegilor de alianță care practic, astăzi, și-au bătut joc de albaiulieni și au angajat primăria într-un contractat despre care există suspiciuni rezonabile că e păgubos și cu vădite semne de ilegalitate.

Vă anunț că voi sesiza Biroul Național al Alianței USR PLUS privind acest derapaj al colegilor din PLUS pentru că gestul lor încalcă toate principiile pe care am promis că le respectăm și că luptăm pentru ele.”

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

LISTA: Scenariile pentru școlile, liceele și grădinițele din Alba. Cum vor funcționa în perioada 1-5 martie. Decizia CJSU

Publicat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a aprobat scenariile în care vor funcționa unitățile de învățământ din județ, în săptămâna 1-5 martie. A fost luată în calcul rata incidenței cazurilor COVID pe localități.

În total, 32.650 elevi merg fizic la școală (și 15.824 online), în județul Alba, săptămâna viitoare, față de 33.277 în perioada 22-26 februarie.

În scenariul 3/roșu sunt Alba Iulia, Sebeș, Teiuș, Ciugud, Berghin, Cricău, Crăciunelu de Jos, Ponor, Șpring. În aceste localități (inclusiv unitățile arondate din sate/cartiere) vor merge la școală doar elevii din ciclul primar (clasele zero-IV) și la grădiniță, preșcolarii.

Scenariul 2/galben (la școală/grădiniță, fizic, doar preșcolarii, elevii din clasele zero-IV, VIII, XII, XIII, restul online): Aiud, Blaj, Cugir, Ocna Mureș; Cut, Galda de Jos, Ighiu, Livezile, Lopadea Nouă, Meteș, Mihalț, Mirăslău, Ocoliș, Pianu de Sus, Săsciori, Sâncel, Sântimbru, Șona, Stremț, Șibot.

Scenariul 1/ verde (toți elevii/preșcolarii la școală/grădiniță, fizic): Abrud, Baia de Arieș, Câmpeni, Zlatna; Albac, Almașu Mare, Arieșeni, Avram Iancu, Bistra, Blandiana, Bucerdea Grânoasă, Bucium, Câlnic, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Ciuruleasa, Daia Română, Doștat, Fărău, Gârbova, Gârda de Sus, Hopârta, Horea, Întregalde, Jidvei, Lunca Mureșului, Lupșa, Mogoș, Noșlac, Ohaba, Poiana Vadului, Poșaga, Rădești, Râmeț, Rimetea, Roșia de Secaș, Roșia Montană, Sălciua, Săliștea, Scărișoara, Sohodol, Șugag, Unirea, Vadu Moților, Valea Lungă, Vidra, Vințu de Jos.

Vezi HOTĂRÂREA NR. 43  – CJSU ALBA cu scenariile pe unități de învățământ săptămâna 1-5 martie

HOTĂRÂREA NR. 43 APROBARE SCENARII INV. 01-05 martie din 26.02.2021

Cum se aplică scenariile pentru funcționarea școlilor în semestrul al doilea:

Scenariul 1 (verde): Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori

– participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie

Scenariul 2 (galben): Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori – participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie

Scenariul 3 (roșu): Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori

– participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar

– participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

JUDEȚUL ALBA – scenarii unități de învățământ, săptămâna 1-5 martie:

Unitatea de învățământ / Incidența comunicată de DSP / Scenariul / Elevi care vin la școală / Elevi care studiază online

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Liberalizarea pieței de energie: Sute de sesizări transmise de consumatori în legătură cu servicii prestate. Precizări ANPC

Publicat

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit, de la începutul lunii ianuarie până în prezent, 298 de sesizări cu privire la nemulţumirile consumatorilor legate de serviciile prestate pe piaţa liberă de energie, a declarat vineri, directorul general al ANPC, Paul Anghel, într-o conferinţă privind liberalizarea pieţei de energie.

„Sunt 298 de sesizări cu privire la nemulţumiri ale consumatorilor români, de la 1 ianuarie până azi, legate de serviciile prestate de această piaţă liberă, fie că vorbim de întârzieri la semnarea contractelor, fie că vorbim de întârzieri de a li se trimite forma contractului sau actele adiţionale, sau nemulţumiri legate de preţul pe KWh sau pe metru cub”, a spus Anghel.

Vezi și Sfaturi pentru încheierea contractelor de energie electrică. Cum trebuie analizate ofertele furnizorilor

El a subliniat că, din perspectiva informării consumatorilor, atât Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei, cât şi ANPC au făcut publice informaţii cu privire la posibilitatea consumatorilor de alege unul sau altul dintre furnizori şi că, din perspectiva supravegherii pieţei, împreună cu ANRE, în perioada următoare va fi demarat un control amplu legat, inclusiv, de clauzele abuzive din contractele existente la noii furnizori de energie electrică şi gaze naturale.

„Acolo unde vom constata că sunt clauze care creează dezechilibre semnificative între drepturi şi obligaţii le vom trimite instanţelor judecătoreşti să se pronunţe asupra caracterului abuziv sau, pe cale, amiabilă vom discuta cu reprezentanţii operatorilor economici pentru a modifica acele clauze”, a subliniat Paul Anghel, precizând că acele 298 de reclamaţii dau teme pentru controalele pe care instituţia le face pentru supravegherea pieţei la nivel naţional.

Acesta a mai menţionat că ANPC a postat mesaje de informare pe site-ul instituţiei, pe Facebook şi pe celelalte canale de comunicare şi că, în urma discuţiilor cu ministrul energiei, Virgil Popescu, cu conducerea Consiliului Concurenţei şi a ANRE s-a constatat că sunt anumit societăţi care nu informau corect consumatorii cu privire la posibilitatea de a schimba furnizorul de energie electrică sau de gaze.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Țepe prin metodele ”Accidentul” și ”Sars-Cov-2” la Alba Iulia. Cum au acționat escrocii și atenționările Poliției

Publicat

Poliția Alba atenţionează cetăţenii cu privire înşelăciunile comise prin metodele ”ACCIDENTUL” si ”SARS COV 2”. Doua persoane din Alba Iulia au fost abordate de escroci, iar una dintre ele a fost înşelată cu o importantă sumă de bani.

Potrivit IPJ Alba, vineri, 26 februarie 2021, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de un bărbat din municipiu, cu privire la faptul că bunica sa a fost sunată de către un individ care a pretins că este medic şi care i-a spus că nepotul ei a suferit un accident rutier și are nevoie urgentă de operație.

Escrocul i-a solicitat femeii, în vârstă de 75 de ani, din Alba Iulia, toți banii pe care-i are în casă. Victima i-a comunicat apelantului adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa ei s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat 1000 de euro și 500 de lei.

Tot vineri, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat din municipiu cu privire la faptul ca a fost victima unei tentative de înșelăciune. De această data, escrocii au spus că fiul bărbatului, care este plecat în Spania, a fost infectat cu SARS COV 2 si are nevoie de ventilator mecanic.

Bărbatul a întrerupt discuția și a anunțat poliția.

În ambele cazuri semnalate, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

 • să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că ar avea calităţi oficiale;
 • să verifice, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia relatată este reală;
 • să nu efectueze niciun transfer bancar şi să nu înmâneze bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa lor;
 • să sune la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze, imediat, unităţii de poliţie pe raza căreia locuiesc şi să spună despre ce este vorba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate