Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ: Sunteți de acord cu impunerea certificatului verde la locul de muncă?

Publicat

România trece printr-una dintre cele mai grave crize sanitare din istoria recentă. Spitalele sunt pline și zilnic, sute de oameni mor în urma complicațiilor cauzate de COVID-19.

Țara noastră deține în aceste zile recorduri nedorite de îmbolnăviri și decese raportate la numărul de locuitori. Rata de vaccinare este încă foarte mică, în jur de 40% din totalul populației adulte, cu mult sub media țărilor europene care au ajuns la procente de peste 70%.

În alte țări oamenii au ales să se vaccineze mai ales pentru că au încredere în autorități, în știință și în medici. Au fost și țări în care vaccinarea a crescut din cauza impunerii restricțiilor. În Italia, de exemplu, certificatul verde este obligatoriu la locul de muncă indiferent dacă lucrezi la stat sau la privat. În Franța, toți cei din sistemul public sunt obligați să se vaccineze pentru a veni la muncă.

Unii văd aceste măsuri ca fiind absolut obligatorii pentru combaterea pandemiei, alții le văd ca pe niste încălcări grave ale libertăților cetățenești.

În România campania de vaccinare a fost compromisă mai ales de valul de dezinformări despre vaccin care circulă pe internet și la câteva posturi de televiziune. Cântăreți, “influenceri”, realizatori de televiziune, unii preoți sau câțiva medici fără a fi neaparat specializați în domeniu, împrăștie informații cu sursă incertă care fac ca o mare parte a populației mai mult sau mai puțin educată să pună la îndoială vaccinuri aprobate de cele mai înalte foruri medicale internaționale.

Realitatea din spitale pare însă să-i mai întoarcă din drum pe unii dintre cei plecați pe calea conspirațiilor. În ultimele zile în România s-a administrat un număr record de doze de vaccin anti-COVID.

La acest val de vaccinări contribuie și perspectiva adoptării și în România a obligativității certificatului verde la locul de muncă atât la stat cât și la privat, o măsură care deși nu a fost populară în alte țări, a dat rezultate spectaculoase punând pandemia sub control.

Deși legea nu a trecut de Senat, ea va ajunge la Camera Deputaților care este forul decizional.

Vrem să știm părerea dvs. referitoare la impunerea certificatului verde și vă invităm să răspundeți la acest sondaj:

SONDAJ: Sunteți de acord cu impunerea certificatului verde la locul de muncă?

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Floarea cardos

    joi, 28.10.2021 at 20:29

    Nu sunt de acord

  2. Raul

    joi, 28.10.2021 at 23:30

    să dea faliment cine cerere certificatul 😏

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax