Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sondaj telefonic cu ”surprize” în județul Alba: Întrebări despre candidați care încă nu au fost anunțați de propriile partide

Publicat

sondaj partide

Un sondaj politic prin telefon este realizat în aceste zile, cu privire la alegerile locale la nivelul Municipiului Alba Iulia, dar și pentru a afla preferințele cetățenilor din Alba cu privire la viitorul Consiliului Județean. 

Surprizele în sondaj apar la candidatul pentru șefia Consiliului Județean, din partea alianței USR PLUS Alba, care nu este Mihail David, ci președintele USR Alba, Beniamin Todosiu. Acesta era inițial candidatul USR, însă după alianța cu PLUS, candidatul oficial a devenit Mihail David.

Cel mai probabil, sondajul a fost comandat de către o formațiune politică din județ, înainte de acest anunț. 

O altă surpriză este candidatul PSD Alba, din sondaj, pentru Primăria Alba Iulia în persoana lui Alin Stanciu. Asta în condițiile în care, momentan PSD Alba nu și-a anunțat candidatul pentru această poziție. 

La sondaj pot participa doar persoanele care locuiesc în Alba Iulia, nu și din județul Alba.

Primele întrebări din sondaj se referă la încrederea pe care o au participanții la sondaj în mai multe instituții publice, precum Guvernul României, Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia, iar răspunsul trebuie încadrat între un calificativ de la 1 la 10, unu fiind o părere foarte proastă, iar 10, o părere foarte bună.

O altă întrebare se referă la părerea pe care participanții o au despre mai multe figuri politice din județ: primul pe lista fiind Beniamin Todoisiu, urmat de Clement Negruț, Voicu Paul, Ion Dumitrel, Gheorghe Beleiu, Mirce Frențiu, Alin Stanciu, Ioan Dîrzu, Mircea Trifu, Bogdan Lazăr, Ioan Lazăr și Gabriel Pleșa.

După, se cere părerea pe care cei intervievați o au despre partidele politice care activează la nivel local, dar și județean din Alba, deoarece pe lista apare și partidul lui Mircea Trifu – ANA.

La mijlocul sondajului apare și întrebarea: ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, adică alegeri pentru primar, cât de sigur sunteți că ați merge să votați” și apoi motivul pentru care participanții la sondaj aleg să meargă la vot.

O altă întrebare din sondaj este aceea în care participantul este rugat să spună care este cea mai mare problemă pe care actualul primar al orașului nu a rezolvat-o.

Spre sfârșitul sondajului vin și întrebările cu adevărat importante: ”Cu ce partid ați vota la Consiliul Local Alba Iulia” (este enumerată lista partidelor locale) și pe cine ați vota la funcția de primar al orașului Alba Iulia, iar opțiunile sunt:

Bogdan Lazăr – ALDE Alba, Gabriel Pleșa – USR Plus, Clement Negruț – PMP, Voicu Paul- PNL, Gheorghe Beleiu – PRO România, Alin Stanciu – PSD sau Mircea Trifu de la ANA.

Automat, după întrebarea despre alegerea pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, vine și întrebarea legată de șefia Consiliului Județean Alba și cu cine ar vota participanții la sondaj, iar alegerile sunt:

Ioan Lazăr – ALDE, Beniamin Todosiu – USR PLUS, Clement Negruț – PMP, Ion Dumitrel – PNL, Mircea Frențiu – PRO România, sau Ioan Dirzu – PSD.

Ultima întrebare care îi este adresată participantului este cea legată de ocupația (locul de muncă ) al acestuia.

Cel mai probabil sondajul  a fost comandat de unul dintre partidele mari și reprezintă un instrument de reglare a campaniei electorale, oferind informații necesare cu atât mai mult, cu cât lupta politică se va duce mai mult în mediul on line.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax