Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ: Vă veți vaccina împotriva COVID-19? România va primi peste 1,2 milioane de doze de vaccin, la începutul anului 2021

Publicat

România ar putea primi la începutul anului viitor o primă tranșă de 1.290.000 de doze de vaccin anti COVID-19, a anunțat recent ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Potrivit unui studiu, trei sferturi din populaţia planetei s-ar vaccina împotriva noului coronavirus, în momentul apariției unui tratament eficient.

„După cum ştiţi, în studiul unui vaccin sunt faza I, faza II, în general sunt pe un eşantion mai mic şi pe persoane sănătoase, fără comorbidităţi. Urmează un stadiu sau o fază III în care sunt eşantioane mai mari şi pentru persoane cu comorbidităţi. În acest moment, din ce ştim noi şi de la partenerii noştri europeni, sunt în jur de 6 firme care fac acest studiu, două dintre ele sunt care au trecut, deja, la faza III. La nivelul comunităţii europene noi sunt angrenaţi şi suntem, să spunem, prinşi în această iniţiativă, urmând ca din ianuarie, poate, să beneficiem şi de primele doze de vaccin. Comunitatea europeană va primi 30 de milioane într-o primă tranşă, având discuţii şi contracte ferme cu o serie de firme, iar noi urmează să primim o parte din aceste vaccinuri, raportat la numărul de populaţie.

S-a decis, din cele 30 de milioane de doze de vaccin care vor fi primite într-o primă tranşă de comunitatea europeană noi suntem cu 4% – 1.290.000 de doze, a precizat Nelu Tătaru, la Digi24.

Ministrul a arătat că numărul total de doze de vaccin anti COVID-19 contractat de comunitatea europeană până în prezent se ridică la „300 de milioane de doze”, adăugând că există discuţii pentru un număr suplimentar.

Potrivit unui studiu realizat de Ipsos pentru Forumul Economic Mondial pe 20.000 de persoane din 27 de ţări, aproximativ trei sferturi din populația planetei s-ar vaccina împotriva noului coronavirus, în momentul apariției unui tratament eficient.

Vă veți vaccina anti COVID-19 atunci când vaccinul va fi disponibil?

  • NU (49%)
  • DA (47%)
  • NU sunt sigur/sigură (4%)
  • Total voturi: 6.813

Loading ... Loading ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. Alex

    miercuri, 02.09.2020 at 21:17

    Să știu că mor de covid-19 și tot nu mă voi vaccina, abureala cu vaccinul 😉

    • Iarca Viorica

      vineri, 04.09.2020 at 19:27

      Nu mă voi vaccina nici eu nici nici copii mei, să se vaccineze conducătorii acesteia țări!

  2. Dorel

    joi, 03.09.2020 at 12:17

    Daca vaccinul este MADE IN COMMUNIST CHINA atunci NU, fiindca e mai rau decat sa primesc COVID-ul. Sa-si vaccineze comunistii cu ele.

    • B. Loredana

      vineri, 04.09.2020 at 14:56

      Stiind deja scopul vaccinului lui Bill Gates, spune singur cu zimbetul pe buze, ca e constient ca vor muri 700.000 de oameni de la vaccin, si stiind ce contine, eu ma opun vaccinarii obligatorii. Dintotdeauna cind a fost epidemie, si s a vaccinat omenirea, s a murit masiv. Ma ooun categoric. Nu vreau sa mor, nu vreau sa fiu o masina fara semtimente. Iubesc viata si planeta, si il iubesc pe Dumnezeu. Nu ma bag in viata nimanui, asa ca nici Bill Gates si oculta sa nu se bage in viata mea. Ma opun noii ordini mondiale, ce aduce doar moartea. Citiva schizofrenici bogati se cred stapinii lumii. STOP.

  3. Nelu Han-Tătaru

    joi, 03.09.2020 at 12:36

    Companiile producătoare de vaccinuri nu pot fi date în judecată pentru daunele provocate de marfa lor. Medicii nu își asumă responsabilitatea pentru vaccinurile administrate. Dacă pățești ceva ești pe barba ta, mai pe românește: mortu-i vinovat.

  4. Ionela Ioniță

    joi, 03.09.2020 at 13:32

    Compania farmaceutică producătoare cere imunitate in fața Justiției, pentru efectele secundare ale vaccinului și tratamentului, iar eu să accept vaccinul? Noaptea minții! Nu sunt cobai!

  5. JAN CARDAN

    joi, 03.09.2020 at 20:41

    —Vaccinurile nu au salvat vreodată vieți, ci le-au scurtat de-alungul istoriei lor, de la apariție până în ziua de azi, unde daca luând situația democrafică a planetei și pusă în paralel cu vaccinarea, se va vede clar cum durata de viață a omului a scăzut odată cu creșterea numărului de inoculări la fiecare om în parte.
    —Se dă vina pe poluare și alte nocivități, insă factorul principal declanșator al bolilor, respectiv al scurtării vieții sunt vaccinurile ce au fost inoculate cu fiecare tulpină în parte în codul genetic al omului, unde așa-zisa imunizare are oricând „reversul medaliei” de a îmboldi și răsări la suprafață cu boala respectivă (redenumită ca reacție adversă dacă apare imediat, daca nu …nimeni nu va lua în considerare acest fapt) în momente de cumpănă și slăbiciune imunitară (fie la intervenția unei operații de exemplu sau cu inaintarea în vârstă, etc).
    —Citind prospectele vaccinurilor de până în prezent, dar și ascultănd declarațiile celor ce le „recomandă” obligatoriu, nu poți să nu te trezești la realitate cu ideea de a refuza acest act „vaccinarea obligatorie” ce este menit să încalce tot fundamentul uman ca existență, de la drepturile omului, ale pacientului, Convenției de la Oviedo, Tratatului de la Nurenberg, codul deontologic medical și jurământul hipocratic, doar dacă ești plătit și mințit orbește pentru a face propagandă și „bișniță” sub fraudă medicală în acest sens.

  6. Iulian

    duminică, 06.09.2020 at 10:02

    În mod sigur, cât mai repede. Plus revaccinarea necesară şi vaccinul antigripal sezonier.
    Sper ca selecţia naturală să fie eficientă şi la primăvară să avem antivaxeri cât mai puţini.
    Pentru că un antivaccinist nu este un pericol doar pentru sine ci şi pentru naivii care-l cred punând în pericol sănătatea lor dar mai ales sănătatea şi viaţa copiilor lor.

    • Un cetatean

      luni, 07.09.2020 at 13:37

      imi pusca mintea cand citesc comentariile de la idiotii de mai sus care sunt impotriva

  7. Triscian

    miercuri, 25.11.2020 at 15:14

    Oare cate boli au fost eradicate in ultimii 100 de ani (in afara de variola care a disparut datorita imbunatatirii nivelului de trai, nu medicinii)?
    Daca industria farmaceutica si medicii (care au devenit agenti comerciali pentru industria farmaceutica) nu au reusit sa ne scape nici macar de o boala in 100 de ani, ci doar sa creasca cazurile de autism, ADHD si boli autoimune cum as putea avea incredere in vaccinurile create de aceasta masina de facut bani?
    Cosmarul industriei farmaceutice e o populatie sanatoasa. Cum ar putea un om sanatos la minte sa aiba incredere in asa ceva?
    Se fac o multime de experimente pe soareci pentru tratarea cancerului, dar nu s-a reusit acest lucru. In schimb se stie cu precizie cum sa provoci respectivul cancer bietului soarece.

  8. abcxyz

    marți, 15.12.2020 at 21:24

    NU ma vaccinez cu NIMIC !
    CU Dumnezeu, FARA vaccin !
    Traiasca libertatea in Adevar! Traiasca libertatea in Hristos Iisus!
    Dumnezeu-omul Iisus Hristos este Dumnezeul meu!
    Amin!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax