Connect with us
Publicitate

BLAJ

Soprana Alexandra Anușcă, originară din Blaj, recital la Ateneul Român. Este membră a Academiei Corale a Operei de Stat din Viena

Publicat

Soprana Alexandra Anușcă, originară din Blaj, va susține, în premieră, un recital la Ateneul Român.

Evenimentul va avea loc marți, 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala mică a Ateneului Român, în cadrul „Stagiunii de marți seara”, organizată de Filarmonica George Enescu din București.

Alexandra Anușcă, membră a Academiei corale a Operei de Stat din Viena, este capul de afiș al concertului de la Ateneul Român, unde va interpreta arii din cele mai cunoscute opere.

YouTube video

Într-un interviu acordat Radio Blaj, Alexandra Anușcă vorbește despre ceea ce înseamnă pentru ea acest concert la Ateneul Român:

„Este primul concert pe care îl susțin la Ateneul Român. Este o instituție fantastică, în care concertează cei mai mari artiști români și nu numai, iar eu mă bucur enorm că am fost invitată să susțin un recital aici și e un pas frumos pentru orice artist, mai ales pentru unul tânăr.

Concertul va conține arii și duete din opere, operete și music-hall-uri, e un mix din toate, am ales repertoriul meu preferat, tot ce cânt e cu sufltet și fiecare piesă aleasă o voi cânta cu foarte mult drag și cu multe emoții.”

Alexandra Anușcă – foto: Radio Blaj

În cadrul concertului de la Ateneul Român, Alexandra Anușcă va fi acompaniată la pian de Andreiana Roșca-Geamănă, care i-a fost profesor în facultate, iar invitat special va fi baritonul Cristian Ruja, coleg de facultate cu soprana din Blaj.

Despre Alexandra Anușcă

Născută la Blaj, Alexandra a început formarea la Liceul de Muzică Sigismund Toduță din Cluj, a continuat cu Universitatea Națională de Muzică București, după care traseul său academic a evoluat în zona internațională.

A urmat masterul la Conservatorul Regal din Birmingham și a fost bursier Weingarten la Academia de Muzică Franz Liszt din Budapesta, unde a studiat la clasa celebrei Evei Marton.

Este deținătoarea premiilor Steve Elliot și Ashelyan Opera oferite de Conservatorul Regal din Birmingham și absolventă a British Youth Opera Company.

A interpretat roluri ca Pamina din Flautul fermecat de W. A. Mozart, Susanna din Nunta lui Figaro de W. A. Mozart, sau Adina din Elixirul dragostei de G. Donizetti și a evoluat în concerte pe scene din Germania, Elveția, Marea Britanie și România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax